ارزیابی عملکرد پروژه‌های عمرانی بر اساس موانع اجرایی شناسایی و خوشه‌بندی شده با استفاده از تحلیل پوششی داده‌ها مورد مطالعه: امور اجرایی بنیاد مسکن استان چهار‌محال و بختیاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IMOS-1-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه فتاحی نافچی

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

هادی شیرویه زاد

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران.

چکیده

هدف: ارزیابی عملکرد پروژه‌های عمرانی بر اساس موانع اجرایی شناسایی و خوشه‌بندی‌شده با استفاده از تحلیل پوششی داده‌ها روش‌شناسی: این پژوهش با بررسی مطالعات پیشین به شناسایی موانع اجرایی پروژه­های عمرانی پرداخته است. شناسایی موانع اجرایی پروژه‌های عمرانی این امکان را فراهم می­کند تا میزان اهمیت و عملکرد هر یک از این موانع با استفاده از پرسشنامه دوسویه در زمان اجرای پروژه بررسی شود. این پژوهش اطلاعات گردآوری‌شده از طریق پرسشنامه دوسویه را خوشه‌بندی نموده است. استفاده از خوشه‌بندی برای سهولت در حل مدل تحلیل پوششی داده­ها انجام‌گرفته است. ارزیابی عملکرد نحوه اجرای هر یک از پروژه­های موردمطالعه با استفاده از روش تحلیل پوششی داده­ها انجام گرفت. یافته‌ها: دراین پژوهش پروژه‌های واحد موردمطالعه با استفاده از پرسشنامه موانع اجرایی پروژه‌های عمرانی مورد ارزیابی قرار گرفتند و پروژه‌های کارا و ناکارا واحد موردمطالعه مشخص شدند. اصالت/ارزش‌افزوده علمی: این پژوهش قادر است با شناسایی موانع اجرایی پروژه‌های عمرانی، اطلاعات کامل‌تری از نحوه عملکرد اجرای پروژه‌های عمرانی ارائه نماید. با استفاده از این اطلاعات دقیق می‌توان میزان موفقیت پروژه‌ها را نسبت به یکدیگر سنجید و تصمیم‌گیری راحت‌تری برای پوشش نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت ارائه نمود. این پژوهش در حالی به ارزیابی عملکرد پروژه‌های عمرانی می‌پردازد که اطلاعاتی از موانع اجرای این پروژه‌ها در دست دارد. به‌این‌ترتیب ارزیابی عملکرد منجر به ایجاد نتایج مطلوب در اجرای پروژه‌های آتی خواهد شد.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد, خوشه‌بندی, پروژه‌های عمرانی, تحلیل پوششی داده‌ها, موانع اجرایی پروژه‌های عمرانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.