تهیه فیلم کامپوزیت زیست تخریبپذیر کربوکسی متیل سلولز- صمغ عربی و ارزیابی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و حرارتی آن
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوماهنامه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 17، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IFST-17-2_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 604
نویسندگان
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس ، نور، ایران
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس ، نور، ایران
پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران.
چکیده
در این پژوهش اثر ترکیب دو پلیمر کربوکسی متیل سلولز و صمغ عربی بهمنظور بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی فیلمهای زیست تخریبپذیر مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور ابتدا فیلمهای کربوکسی متیل سلولز و صمغ عربی بهصورت جداگانه تهیه و در ادامه این دو پلیمر به نسبتهای مختلف (75:25، 50:50 و 25:75) با یکدیگر ترکیب شده و خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و حرارتی آنها ارزیابی گردید. میزان نفوذپذیری به بخار آب در فیلمهای ترکیبی دو پلیمر با افزایش سطح صمغ عربی بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0> p) و کمترین میزان عبور بخار آب در تیمار 75:25 (کربوکسی متیل سلولز: صمغ عربی) 2567/2 (g pas-1 m-1 s-1) مشاهده شد. میزان آبگریزی فیلمها با اضافه کردن صمغ عربی به ماتریس فیلم کربوکسی متیل سلولز بهطور معنیداری از 33/41 درجه به 10/61 درجه افزایش یافت (05/0> p). مقاومت کششی فیلمهای تولید شده با افزایش سطح صمغ عربی از 10/51 مگاپاسکال به 16/3 مگاپاسکال کاهش یافت. میزان عبور نور از فیلمهای تولید شده با افزایش نسبت صمغ عربی کاهش نشان داد (05/0> p). بیشترین و کمترین میزان دمای انتقال ذوب بهترتیب در تیمارهای کربوکسی متیل سلولز (29/265 درجه سانتیگراد) و صمغ عربی (9/241 درجه سانتیگراد) مشاهده شد. بهطورکلی، از نتایج حاضر دریافت میشود که تهیه فیلمهای ترکیبی از کربوکسی متیل سلولز و صمغ عربی باعث بهبود برخی از ویژگیهای فیلمهای تولید شده از قبیل خواص فیزیکی، حرارتی و میزان عبور نور گردید.کلیدواژه ها
فیلم کامپوزیت, کربوکسی متیل سلولز, صمغ عربی, فیلم زیست تخریبپذیراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.