زیست شبانه؛ ضرورتی در مدیریت شهری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: UMCONF07_062
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1049
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت شهری، دانشگاه تهران
چکیده
زیست شبانه فصلی نو در مدیریت جدید شهری است که با احیاء آن می توان حوزه های مختلف را از خمودگی خارج ساخت و جان دوباره ای به شهر داد، زیرا رونق گرفتن این مهم به افزایش امنیت، اشتغال، گردشگری و دسترسی شبانه روزی مردم به امکانات تفریحی کلانشهرها کمک خواهد کرد. زیست شبانه یک واقعیت انکارناپذیر در جهان شهری شده امروز است و از موضوعاتی است که به تازگی در کشور ما نیز مطرح شده است و موافقان و مخالفان بسیاری دارد. از این رو، پژوهش مروری حاضر با گردآوری مطالب نظری به روش اسنادی-کتابخانه ای به بررسی ضرورت زیست شبانه شهری به عنوان یکی از ابعاد مدیریت شهری می پردازد و در نهایت نتیجه میگیرد که زیست شبانه شهری از عوامل زیست پذیری شهرها و نیز برندینگ شهری است و حضور همگانی مردم در فضاهای شهری در شب، موجب شکلگیری اقتصاد و فرهنگ شبانه در شهرهای جهان شده است. اما علیرغم اهمیت و ضرورت زیست شبانه شهری در دنیای معاصر، شهرهای ایران در این زمینه دچار رکود و کاستیهای فراوانی است و میتوان گفت زیست شبانه رسمی در شهرهای کشور وجود ندارد. بنابراین وقت آن فرارسیده است که از نگاه های صرفا امنیتی و ترسزده به تحولات اجتماعی فاصله بگیریم و عقب افتادگی نظام برنامه ریزی شهری خود را از جامعه و تحولات آن جبران کنیم.کلیدواژه ها
زیست شبانه، مدیریت شهری، شهر 24 ساعتهمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.