تکنولوژی لوله رانی و کاربرد آن در اجرای تاسیسات زیرزمینی با مطالعه مورد ی شهر اهواز

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی بتن های ناتراوا - مخازن ذخیره آب شرب
  • کد COI اختصاصی: NCNOCWST01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام برومندزاده

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز

سامان عفیفی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز

محمدسیروس پاکباز

دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

روش لوله رانی با توجه به نیاز احداث مسیرهایی مشخص جهت انتقال تاسیسات آب و فاضلاب و دیگر تاسیسات شهری درمناطق صعب العبور ابداع شده ، خصوصا در محلهای پر ترافیک که روش کندوپوش موجب اختلال در رفت و آمد وسائط نقلیه خواهد شد . با ایجاد یک حفر (شفت ارسال) تا عمق مشخص و راندن لوله به کمک نیروی جک هیدرولیکی به سمت مقصد (شفت دریافت) در یک مسیر ازقبل تعیین شده می توان از زیر تاسیسات و ابنیه موجود بدون تخریب آنها گذشت . سوالات تحقیق: کاربرد بهینه این تکنولوژی مستلزم وجود اطلاعات زمین شناسی و ژئوتکنیکی خاکهای محل ، مدیریت کارگاهی مناسب و تربیت نیروی ماهر می باشد . این تکنولوژی با در نظر گرفتن زمین شناسی شهر اهواز مورد ارزیابی قرار گرفت . نحوه اجرا و مسائل طراحی و مهندسی بررسی گردید . روش تحقیق: انجام مطالعات ژئوتکنیکی قبل از طراحی برای شناسایی زمین شناسی منطقه و انتخاب روش اجرا بطور کامل توصیه می گردد. با بررسی لوگهای حفاری مسیر متروی اهواز از شمال شرق به سمت جنوب غرب تا عمق 25 متری سه نوع بافت رسی و لائی با تراکم نرم تا سفت ، بافت ماسه ای متوسط تا ریز با خصوصیت ریزشی و بافت سنگی شناسائی گردید. نتیجه گیری:با توجه به بافتها موجود، توصیه های نحوه حفاری پیشنهاد گردید. امکان اجرای روش در عبور از رودخانه کارون بررسی گردید و با توجه به اجرای پروژه های متعدد در دنیا این امر امکانپذیر می باشد، که از روش ماشین حفاری آب گل جهت مقابله با فشار آب می توان استفاده نمود.

کلیدواژه ها

لوله رانی ، میکروتونل ، شفت ، اصطکاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.