اهمیت توسعه کشت دیم گیاهان دارویی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی کشاورزی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: JAGH01_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسما مشت زن

دانشجوی کارشناسی ارشد، علوم و مهندسی باغبانی گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان

علیرضا یاوری

استادیار، علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان

چکیده

در دنیایی که با افزایش جمعیت و کمبود آب همراه است و خشکی یکی از مهمترین عوامل محدودکننده رشد گیاهان است، کشاورزی دیم نقش مهمی در تهیه غذا و معیشت بازی می کند. استفاده از گیاهان دارویی در درمان بیماریها و نیز در صنایع غذایی و بهداشتی از دیرباز مورد توجه مردم بوده است و کشورهای مختلف جهان نسبت به سرمایه گذاری، برنامه ریزی کشت و تولید انبوه گیاهان دارویی در صنایع دارویی، بهداشتی و غذایی اقدام کردهاند.کاشت گیاهان دارویی به دلیل نیاز آبی کم در شرایط خشکسالی و قابلیت تولید در زمینهای کم بازده میتواند در افزایش بهرهوری منابع آب و خاک موثر واقع گردد و همچنین کشت و تولید گیاهان دارویی در شرایط دیم به دلیل مصرف محدود نهاده های تولید، دارای کیفیت و سلامت مطلوب میگردد. ازجمله گیاهان دارویی مناسب جهت کشت بصورت دیم مریم گلی ، بومادران ، ماریتیغال ، شوید ، آویشن ، اسطوخودوس ، رزماری ، مرزه ، انیسون و همیشه بهار می باشند.

کلیدواژه ها

کشت دیم، گیاهان دارویی، مواد موثره.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.