بررسی کارایی عصاره ناخالص آنزیمی استخراج شده از ریشه ترب کوهی درحذف کاتکول

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی کشاورزی و سلامت
  • کد COI اختصاصی: JAGH01_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا امیری حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران

اسماعیل بابانژاد

استادیار، گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران

فتح اله غلامی بروجنی

دانشیار، گروه مهندسی بهداشت محیط ، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران

چکیده

سابقه و هدف: کاتکول یکی از ترکیبات فنلی (با فرمول شیمیایی (C6H6O2) است که بعنوان ماده خام اولیه و یا محصول نهایی صنایع شیمیایی، پتروشیمی و پالایشگاه های نفت می باشد. به دلیل بالا بودن سمیت جزء آلاینده هایی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. کاربرد برخی فرایندهای متداول برای حذف این ترکیبات به دلیل هزینه بالا و کارایی کم با محدودیت های همراه است. امروزه استفاده از روش های آنزیمی به دلیل کارایی بالا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. این با هدف بررسی کارایی عصاره ترب بعنوان آنزیم ناخالص و حذف کاتکول از فاضلاب صنعتی در حضور پر اکسید هیدروژن انجام شد.مواد و روشها: در یک مطالعه تجربی، کارایی حذف کاتکول از فاضلاب سنتتیک در مقیاس آزمایشگاهی در فاز ناپیوسته آنزیم ناخالص استخراج شده از گیاه ترب در فرایند حذف آنزیمی کاتکول مورد بررسی قرار گرفت. جهت انجام مطالعه کارایی فرایند های متغییر آنزیم ناخالص(10،20، 40 ،میلی لیتر در لیتر) غلظت های آب اکسیژنه 0,58)، 1,17، 2,35 مول بر لیتر) در مدت زمان 20 دقیقه مورد بررسی قرار گرفت. پس از واکنش، غلظت کاتکول خروجی فرایند با دستگاه HPLC در طول موج 275 نانومتر اندازه گیری شد.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که با افزایش غلظت آب اکسیژنه و ثابت نگهداشتن غلظت آنزیم در ابتدا روند افزایشی مشاهده گردید ولی پس از یک مدت زمان با افزایش بیشتر پراکسید هیدروژن تغییری محسوسی در راندمان مشاهده نگردید. به طوری که برای غلظت های آب اکسیژنه 0,58، 1,17، 1,78 مول بر لیتر و آب اکسیژنه 10، 20، 40 میلی لیتر بر لیتر بترتیب راندمان حذف %45 ، %60 و %80 بدست آمد. ولی با مقادیر غلظت های آب اکسیژنه 1,17)، 2,35، 3,53 مول بر لیتر) و غلظت آب اکسیژنه ثابت راندمان حذف بترتیب %42 ، %58 و %81 بوده است.استنتاج: تصفیه آنزیمی به عنوان یک فرایند مناسب می تواند جهت حذف کاتکول از فاضلاب مورد استفاده قرار گیرد و برای بدست آوردن راندمان مناسب بهتر است متغییر ها در واکنش در حد بهینه تنظیم گردد.

کلیدواژه ها

آنزیم، کاتکول،هورس رادیش پراکسیداز، فاضلاب سنتتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.