ارزیابی عملکرد واحدهای تولیدی محصولات کنجدی شهرستان اردکان با استفاده از تحلیل پوششی داده ها (DEA)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: ICMHSR07_062
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 443
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت، دانشگاه پیام نور تهران
استادیار گروه مدیریت بازگانی، دانشگاه پیام نور ایران، تهران
چکیده
صنایع، سازمانی با رسالت مشخص است که ارزیابی عملکرد آنها در خصوص استفاده ی بهینه از منابع و برآوردن هرچه بیشتر اهداف، ضرورت دارد. از طریق سنجش عملکرد میتوان ضمن شناسایی نقاط ضعف و قوت و حداقل کردنمنابع ورودی، وضعیت موجود را بهبود بخشید. در این راستا ارزیابی عملکرد واحدهای تولیدی محصولات کنجدی،بررسی علل کارایی و ناکارایی آنها و برنامهریزی مناسب برای اصلاح و هدایت واحدهای ناکارا از اهمیت ویژه ایبرخوردار است.رقابت شدید صنایع در سالهای اخیر و تلاش آنها در جهت ارائه خدمات با بالاترین کیفیت در راستای دستیابی بهجایگاه و اعتبار بین المللی بالاتر، باعث شده تا نیاز این مؤسسات به رویکردی جامع که بتواند در تمامی زمینه هایعملکردی مرتبط با موفقیت را همزمان در نظر گرفته و عملکرد موسسه را در قالب آن ارزیابی کند، روزبه روز افزایشیابد. بنابراین، امروزه بسیاری از این مؤسسات با چالش بررسی وضعیت عملکرد موجود و سنجش میزان ارزشی که درقالب برنامه های خود برای جامعه ایجاد میکنند، مواجه می باشند.اهمیت ارزیابی از یکسو و وجود مسائل و محدودیت ها در ساختار فعلی ارزیابی از سوی دیگر منشأ اجرای مقالهحاضر شد. به نحویکه این تحقیق درصدد برآمد به منظور ارزیابی عملکرد واحدهای تولیدی محصولات کنجدی ، مدلتحلیل پوششی داده ها باهدف رتبه بندی واحدهای تولیدی طراحی کند. به این منظور، این تحقیق به بررسی کارایی18 واحدتولیدی محصولات کنجدی میپردازد. در این راستا برای ارزیابی کارایی نسبی آنها از سه ورودی سیستمتولید، منابع انسانی و سیستم مدیریت و دو خروجی مزیت رقابتی و ارزش پیشنهادی استفاده شده است. ورودی ها وخروجی های موردنیاز اجرای مدل DEA که از طریق مطالعه کتابخانه ای و جلسه با خبرگان تعریف شده است.نتایج نشان می دهد که از 18 واحد تولیدی محصولات کنجدی تحت بررسی تعداد 4 واحد تولیدی F3 , F6, F9 وF16 کارا می باشند.کلیدواژه ها
ارزیابی عملکرد، واحدهای تولیدی، محصولات کنجدی، تحلیل پوششی داده هامقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.