کاربردهای نانو ذرات جلبک های دریایی در کشاورزی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دهمین کنگره سراسری فناوری های نوین در حوزه توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: SENACONF10_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بینظیر رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زیست دریا گرایش جانوران دریایی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

روح اله زارع

عضو هئیت علمی دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

چکیده

کشاورزی برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان به عنوان پایه استحکام و پایداری آنها در نظر گرفته میشود. ازآنجاکه جمعیت به طور مداوم در حال افزایش است، استفاده از فناوریهای نوین مثل تکنولوژی نانو و تکنولوژی زیستی در علوم کشاورزی ضروری است. بیوتکنولوژی نانو راه حلهای مهم و مفیدی را در تمام مراحل رشد، فرآوری، تولید، ذخیره سازی، بسته بندی و حمل ونقل محصولات کشاورزی را ارائه میدهد که به عنوان کود استفاده میشوند. در نتیجه کودهای نیتروژن و فسفردار کمتری از کودهای دامی برای کشاورزی حاصل میشود. در این مقاله بینشی از گونه های مختلف جلبکهای دریایی را که کاربردهای مفید و مهمی در سنتز نانوذرات و مزایایی که میتواند در فعالیتهای کشاورزی ایجاد کنند را مورد بررسی قرار دادهایم. بیوتکنولوژی نانو با اثبات حفاظت بهتر از محصولات زراعی در برابر بیماری، ماندگاری بهتر، افزایش عملکرد، ارزش غذایی بیشتر و مقاومت بهتر در برابر شرایط سخت محیطی میتواند انقلابی در صنایع غذایی و کشاورزی ایجاد کند. نانوذرات اکنون میتوانند از طریق مسیرهای بیولوژیکی بهراحتی سنتز شوند و بلافاصله برای اهداف کشاورزی مورد استفاده قرار گیرند. جلبکهای دریایی (میکرو/ماکرو) در تولید نانوذرات پیشرو هستند. چون میتوانند با موفقیت چندین کاربرد همه کاره را ارائه دهند و به همین دلیل نقش مهمی در کشاورزی دارند. در این مقاله مروری گونه های مختلف جلبکهای دریایی را که در سنتز نانوذرات کاربرد داشته اند و مزایایی که در فعالیتهای کشاورزی ایجاد کرده اند مورد بحث و بررسی قرار داده ایم.

کلیدواژه ها

نانوذرات، جلبکهای دریایی، کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.