واکاوی معیارهای سازماندهی فضایی - مکانی خدمات آموزش عالی در شهرها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دهمین کنگره سراسری فناوری های نوین در حوزه توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: SENACONF10_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدیوسف هاشمی

استادیارگروه شهرسازی و معماری دانشگاه فنی و حرفه ای دانشکده فنی ملاصدرا، رامسر

لیلا جوربنیان

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته طراحی شهری دانشگاه کسری رامسر

چکیده

دستیابی به عدالت اجتماعی در شهرها مستلزم رعایت عدالت فضایی و دسترسی مطلوب به همه خدمات و کاربری های شهری است که جانمایی و سازماندهی مراکز آموزش عالی در شهرها، به واسطه اهمیت شهری و فراشهری خود نیازمند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از اینرو در این مقاله به واکاوی و تحلیل معیارهای سازماندهی فضایی - مکانی خدمات آموزش عالی در شهرها مباردت شده است. تحقیق حاضر از نوع توسعه ای بوده و با توجه به موضوع مورد مطالعه که هدف آن شناسایی معیارهای موثر در سازماندهی فضایی – مکانی کاربری آموزش عالی در شهرها می باشد، شیوه کار در این پژوهش، ترکیبی از روش های کتابخانه ای، تحلیلی و پیمایشی است. نتایج حاصل از بررسی معیارهای هفت گانه در مکان یابی مراکز آموزش عالی حاکی از آن است که همجواری با سایر مراکز دانشگاهی، فضای سبز و موسسات فرهنگی به عنوان سازگار ترین و فضاهایی همچون محل جمع آوری زباله، کشتارگاه ها، گورستانها، پمپ بنزین و محل سوخت، دکل های برق فشار قوی با مسیرهای انتقال نیرو و لوله های اصلی نفت و گاز به لحاظ امکان ایجاد خطرات جانی، به عنوان ناسازگار ترین فعالیت ها با کاربری ها و خدمات آموزش عالی می باشند . ضمن اینکه توجه به دسترس پذیری این مراکز، استقرار در فضاهایی با رویکرد روان سازی ترافیک، حفظ عوامل طبیعی، چشم اندازها و فضاهای باز در کنار حفظ ایمنی و امنیت در برابر سوانح طبیعی و انسانی مباحث مهمی است که لازم است تا در سازماندهی و جانمایی مراکز آموز عالی مد نظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مکان یابی کاربری ، سازمان دهی فضایی – مکانی، خدمات آموزش عالی، سازگاری، مطلوبیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.