بررسی شرایط سنتز نانوکامپوزیت مگنتیت/سیلیکا/ نقاط کوانتومی کربنی، جهت دارورسانی هدفمند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دهمین کنگره سراسری فناوری های نوین در حوزه توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: SENACONF10_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 382
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیدا فایقی نیا

مجتبی اسلامی

چکیده

در این پژوهش از هسته های مگنتیت پوشش داده شده با سیلیکا و نقاط کوانتومی کربنی، برای هدفمند کردن سامانهدارویی استفاده شد. ابتدا نانو ذرات مگنتیت به روش هم رسوبی از نمکهای کلریدی دو و سه ظرفیتی آهن FeCl2) و(FeCl3 سنتز شدند، سپس سیلیکاهای مزومتخلل به روش استوبر از منبع سیلیکایی تترا اتیل اورتو سیلیکات (TEOS) روی هسته های مگنتیتی بشکل کره تشکیل شد، پس از آن نقاط کوآنتومی کربنی که به روش هیدرومال از اسید سیتیرک سنتز شده بودند و اثر ناپذیری سطح آنها بوسیله دی اتیل آمین صورت پذیرفته بود، در حفره های سیلیکا با روش جذب فیزیکی جایگذاری شد، صحت عملیاتهای انجام شده با میکروسکوپ الکترونی، جذب و واجذب نیتروژن، مشخصه سنجی گروه های عاملی، پراش اشعه ایکس، مغناطیس سنجی و طیف سنجی مادون قرمز مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایجXRD ذرات نانومگنتیت در ساختار مکعبی اسپینل کریستاله شدهاند. اندازه بلور با استفاده از معادله دبای-شرر 20 نانومتر محاسبه شد. همچنین مغناطی سپذیری اشباع این نانوذرات 62 emu.g-1 بدست آمد که این مقدار برای هدایت ذره در بدن انسان به اندازه کافی باالست. بعد از الیه نشانی سیلیکا بر روی ذرات مگنتیت، نتایج FT-IRپیک مربوط به ناحیه1079 cm-1 را که متعلق به پیوندهای بین لایه ای گروه های Si-O-Siاست ، نشان داد: که نشاندهنده تشکیل ساختار سیلیکا بر روی نانوذراتمگنتیت می باشد هیچگونه ناخالصی در الگوی XRD نانوذرات سنتز شده دیده نشد. طبق آزمون BET حجم حفرات سطح متخلخل نانوذرات مگنتیت/سیلیکا سنتز شده 42 cm3/g محاسبه شد و سطح ویژه این نانو ذرات 86 m2/g میباشد.قطر متوسط حفرات سطح این نانوذرات مگنتیت/سیلیکا با این روش 13 نانومتر به دست آمد.طبق مشاهدات طیف سنجی، بیشترین میزان نشر فلوئورسانی در محلول های حاوی نقاط کوانتوم دات ، طول موج برانگیختگی 330 نانومتر دارند که دلالت بر اندازه متوسط نقاط کوآنتومی کربن 3 نانومتر دارند

کلیدواژه ها

کربن، سیلیکا، مگنتیت، دارو رسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.