پیش بینی اشتیاق تحصیلی بر اساس پنج عامل ویژگی های شخصیتی در دانشجویان دختر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم تربیتی و روانشناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: EPCONF07_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی حسینی

دکترای تخصصی روانشناسی، استادیار گروه روانشناسی موسسه آموزش عالی فاطمیه(س) شیراز، شیراز، ایران.

مریم بیات

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، موسسه آموزش عالی فاطمیه(س) شیراز، شیراز، ایران

چکیده

< p> پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اشتیاق تحصیلی دانشجویان بر اساس پنج عامل ویژگی های شخصیتی در دانشجویان دختر انجام گرفت. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی و همبستگی میباشد. جامعه ی آماری پژوهش حاضر شامل تمامی دانشجویان دختر شهر شیراز که در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ در دانشگاه های شهر شیراز مشغول به تحصیل هستند، می باشند که از میان آنها بر اساس جدول مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی تعداد ۲۵۰ نفر از دانشجویان دختر به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده های پژوهش از پرسشنامه ی اشتیاق تحصیلی فردریکز، بلومنفلدو پاریس ( ۲۰۰۴)، پرسشنامه ی ویژگی های شخصیتی نئو (NEO-FFI) استفاده شده است.داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و روش رگرسیون چند متغیره) و با استفاده از نرم افزار spss تجزیه و تحلیل شدند. در بررسی یافته ها بین اشتیاق تحصیلی با ابعاد نئو ضرایب همبستگی پیرسون نشان دادکه اشتیاق تحصیلی با تمامی ابعاد شخصیت رابطه مثبت و معناداری دارند و بیشترین میزان همبستگی مربوط به مولفه برونگرایی (۰/۳۴) و کمترین مربوط به گشودگی به تجربه است (۰/۲۰) وهمچنین نتایج در پیش بینی اشتیاق تحصیلی از طریق ابعاد نئو نشان میدهد که از بین همه مولفه ها تنها عامل شخصیتی برونگرایی (۳۱/ ۰=Beta) قادر به پیش بینی معنی دار علائم اشتیاق تحصیلی بود (۰۰۱/ ۰>p) بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که : بین اشتیاق تحصیلی با ویژگی های شخصیتی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و تنها عامل شخصیتی برونگرایی پیش بینی کننده معنی دار علائم اشتیاق تحصیلی دانشجویان دختر بود.< /p>

کلیدواژه ها

اشتیاق تحصیلی، ویژگی های شخصیتی، دانشجویان دختر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.