جایگاه زیارت در متون دینی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات دینی و علوم انسانی در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RSHIW06_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسرافیل سبحانی

دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه علوم تحقیقات واحد تهران

چکیده

زیارت برقرار کردن ارتباط قلبی با حجت خداست و زائر با قراردادن خویشتن خویش در حوزه روحانیت وفیض بخشی معصوم،که انسانی متعالی و خدانما با ابعاد وجودی گسترده است، بار معنوی واخلاقی پیدا می کند وبه سوی کمال قدم برمی دارد.در ارزش والای زیارت همین بس که پیامبر گرامی (ص) می فرمایند: «من زار قبری بعد موتی کان کمن هاجر الیّ فی حیاتی فإن لم تستطیعوا فابعثوا الیّ بالسّلام فإنه یبلغنی« (طوسی، 1365 ، ج 10 ، 79) هر کس بعد از مرگم، مزارم را زیارت کند، مانندکسی است که در زمان حیاتم به سوی من مهاجرت کرده است؛ واگر نتواند مزارم را زیارت کند، پس به سویم سلام گسیلدارد؛ زیرا به من می رسد.به طور کلی می توان گفت: زیارت بزرگان دین یک امر طبیعی است زیرا هم چنان که انسان در ایام حیات آنها به دیدارشانمی شتابد وبه آنان احترام می گذارد، پس از رحلت یا شهادت نیز نسبت به آرامگاه هایشان ادای احترام می کند.

کلیدواژه ها

زیارت، ائمه معصومین (ع)، اماکن زیارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.