بررسی تعصب، آثار و عوامل آن و راه های پیشگیری از آن از منظر قرآن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات دینی و علوم انسانی در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: RSHIW06_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4029
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسین حسینی بجدنی

دانشجوی دکترای رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران

محمد طالبی

دانشجوی کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث سبزوار

احمد طالبی

طلبه حوزوی سطح ۲ مدرک لیسانس حوزه علمیه مشهد

چکیده

تعصب به معنای حمایت از خود یا چیزی که به خود نسبت دارد. یکی از پدیده های روحی ودرونی انسان هاست که همانند اکثر احوالات درونی، نمودی خارجی پیدا کرده است. انسان ها در محیط زندگی و اجتماع، نسبت به موارد بسیاری از خود تعصب بروز می دهند، تعصب شغلی، تعصب خانوادگی، تعصب عشیره ای، تعصب مذهبی و ... که هرکدام از این تعصبات می تواند بسته به شرایط و میزان آن مفید و یا مضر واقع شود و می توان گفت تعصب دارای دو لبه می باشد، یکی لبه مثبت و یکی لبه ِ منفی، اما تعصب منفی گاهی رنگ اعتقادی و ایدئولوژیک به خود می گیرد که از خطرناک ترین نوع تعصباتی است که بر اندیشة انسان ها سیطره می افکند و همواره موجب نزاع ها و کشمکش ها و خون ریزی های بی منطق بین ادیان و فرق و ایده ها و ایدئولوژی ها گردیده است. تعصب مذهبی از عواملی مانند جهل و نادانی سرچشمه می گیرد و آثاری مانند از بین رفتن اعتقادات دینی برجای می گذارد. در این پروژه سعی شده است که با روش تحلیلی- توصیفی به بررسی تعصب مذهبی در قرآن کریم بپردازیم.

کلیدواژه ها

تعصّب، تع صّب مذهبی، جهل، آثار تعصّب مذهبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.