زئوتوریسم و راهبردهای توسعه توریسم در شهرستان بروجرد

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش کاربرد جغرافیای طبیعی در برنامه ریزی محیطی
  • کد COI اختصاصی: RCAPGEP01_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1644
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شیخ الاسلامی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد_گروه جغرافیا و برن

هما احمدی طباطبایی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه آزاد اسلامی ملایر

چکیده

ژئوتوریسم به عنوان یکی از مهمترین زیربخشهای توریسم درکنار سایر زمینه های توریسم می تواند با تاکید بر شناخت زمینه های فعالیت در عرصه های زمین شناسی و ژئومورفولوژی و پدیده های زمین ساختی دریچه ای نو در توسعه توریسم د رسطوح منطقه ای و ناحیه ای باز کند توریسم و توسعه فعالیت های مربوط به آن فقط محدود به جنبه های تفریحی فراغتی نمی شود بلکه در سالهای اخیر درکشورهای مختلف جنبه نوینی از صنعت توریسم در حال رشد و گسترش و شکوفایی است که ژئوتوریسم خوانده می شود سرزمین ایران با توجه به دارا بودن متنوع ترین لندفرم های مناطق کویری و بیابانی و کوهستانی وکوهپایه ای و ساحلی متاثر از شرایط زمین ساختی اقلیمی و ژئومورفولوژیک و نیز پدیده های بدیع زمین شناسی می تواند جاذب بسیاری از توریست های علمی و ماجرا جو باشد. این درحالی است که هنوز ظرفیتهای بالقوه مناطق مبتنی بر ژئوتوریسم شناسایی نشده است و اقدام موثری دراین زمینه به انجا م نرسیده است. شهرستان بروجرد در شمال استان لرستان از نظر ویژگیهای زمین ساختی اقلیمی و هیدرولوژیک دارای توانها و ظرفیتها ی متنوع و ارزشمند در توسعه توریسم می باشد.

کلیدواژه ها

توریسم، ژئوتوریسم، راهبردها، منطقه بروجرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.