بررسی معماری اسلامی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات معماری و شهرسازی در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ASULW06_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 369
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب صداقتیان

دکتری تخصصی فلسفه و حکمت اسلامی،دانشگاه فنی و حرفه ای، استان لرستان،خرم - آباد،ایران

اسما نورمحمدی

دپارتمان معماری،دانشگاه فنی و حرفه ای،استان تهران،ایران

چکیده

در این مقاله سعی براین شده است با بررسی معماری اسلامی شناختی هرچند اندکاز این سبک معماری به مخاطب ارا ئه شود. مطالعه درباره معماری ایران, نشاندهنده چگونگی گسترش آن در طی پانزده قرن گذشته است. این مقاله بر آن استتا با دید تحلیلی به استخراج مفهوم و موئلفه های معماری ایرانی- اسلامی دست یافته. در هر دوره بناهایی با ویژگیهای گوناگون در روستاها, شهرها, جادههای کاروانی, مناطق کویری, گذرگاههای کوهستانی و شهرهای ساحلی ایجادگردیده که کاربردهای متفاوت داشته اند. اهمیت معماری اسلامی وقتی آشکار میشود, که بدانیم در ساخته های این دوره به کاربرد مادی و معنوی بناها کهاز مهمترین ویژگیهای آن است توجه شده است.در نیمه اول قرن پنجم هجری درشرق ایران حکومت جدیدی به نام سلجوقیان روی کار آمد که حدود ۱۵۰ سال دوامیافت. این دوره یکی از درخشانترین دوره های ابداع و توسعه صنایع و هنرهایمختلف اسلامی است. در این دوره معماری و هنرهای وابسته به آن مانند آجرکاریو گچبری نیز با الهام ا زمعماری عصر پیش از اسلام به شکوفایی رسید. معماریایران در دوران اسلامی به مثابه کارآمدترین ابزار خلق فضا توانسته آثاردرخشان و ماندگاری را در معماری و شهرسازی به وجود آورد. خلق آثار شاخصمعماری اسلامی ایران در دوره سلجوقی و ایلخانی آغاز و در دوران صفویه بهغایت رسید. معماری و شهرسازی سنتی ایران در دوران معاصر و با گسترش ارتباطبا جهان غرب. از تفکرات و سبک های مدرن پذیرفت.

کلیدواژه ها

معماری اسلامی، مصالح ساختمانی، مساجد، جهان اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.