بررسی و تحلیل نقش عوامل هویت بخشی بر بافت های فرسوده نمونه موردی : (منطقه یک) شهر ساری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی مطالعات معماری و شهرسازی در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ASULW06_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسداله دیوسالار

دانشیار، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور ، تهران

سیدمریم قاسمی طاهری

کارشناسی ارشد ، جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه پیام نور ، تهران ، ایران

صادق صیدبیگی

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

سیدحسن رسولی

پژوهشگر، برنامه ریزی شهری ، دانشگاه پیام نور ، تهران ، ایران

چکیده

امروز بافت های فرسوده شهری ، که عنوان کلی برای مجموعه بافت هایی است که هر یک به نوعی از فرم یا عملکرد مطلوب ومورد انتظار گروه های ذی نفوذ و ذینفع به دور هستند ، به سبب تاثیری که به عنوان حوزه هایی نامطلوب در نقشه ذهنی شهرونداندارند ، جزئی غیر قابل انکار از فرم و منظر شهری به حساب می آیند. در سال های اخیر ، شهرها در اثر توسعه ی بدون برنامهو بی توجه به مولفه های کیفی و هویتی در شهر دچار سردرگمی و بیگانگی با گذشته و هویت خود شده اند . توجه به الگوها ،شاخص های بومی و فرهنگی و جهان بینی مردم یکی از مهم ترین مولفه های تاثیرگذار بر هویت مند ساختن شهرها و تمایزآنها از یکدیگر می باشد . از اصلی ترین وظایف مدیران و مسئولان شهری در تهیه برنامه ها و طرح های توسعه ی شهر بهرهگیری از ارزش های اصیل فرهنگ ایرانی ، روز آمد نمودن تجارب معماری و شهرسازی تمدن ایرانی اسلامی - و بومی کردنآنها متناسب با بستر، اقلیم و سایر ویژگی های فرهنگی و اجتماعی در جهت شاخص سازی ، خودکفایی و هویت مند نمودنشهرها از یکدیگر می باشد . این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی – تحلیلی است ، پس از جمع آوریاطلاعات میدانی که با استفاده از ابزار پرسشنامه تکمیل شده ، با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون T تک نمونه ای اقدامبه تحلیل روابط بین متغیرها و استفاده شده است و همچنین برای نمایش نتایج داده های تحلیلی و توصیفی از نرم افزار Gis و Excel استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان میدهد ، بنابراین ناحیه 1 مطلوبترین ناحیه به لحاظ شاخص های اجتماعی-کالبدی و تمایل به بهسازی ونوسازی بافت فرسوده می باشد.و در رتبه بعدی ناحیه 3 بعد ناحیه 2 و درنهایت ناحیه 4 رتبه بندی میشوند. در این تحقیق درنهایت به یک اجماع نظر و یک میزان مشارکت مطلوب در اقدامات بهسازی – نوسازی با حفظ هویتمحلات و میراث ارزشمند رسیدیم که رتبه مطلوب از آن ناحیه 1 یک باشد.

کلیدواژه ها

هویت بخشی ، بافت های فرسوده ، منطقه (1) شهر ساری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.