ضرورت بهره گیری از روشهای دقیق ارزیابی ایده ها با استفاده از تجربه عملی وموفق مهندسی ارزش بر اسکله های توسعه اول بندر امیرآباد

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 976

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NVEC04_005

تاریخ نمایه سازی: 6 تیر 1390

چکیده مقاله:

به منظور نتیجه گیری بهتر از یک فرایند مهندسی ارزش، تیمهای مهندسی ارزش می بایست با حضور نمایندگانی از ذینفعان مختلف (کارفرمای پروژه، مشاور طرح، مشاور مهندسی ارزش، پیمانکار، سرمایه گذار، بهره بردار، جامعه و محیط زیست...) تشکیل گردد. نبود هر یک از این عناصر، منجر به در نظر گرفته نشدن یکی از حوزه های اصلی تصمیم گیری شده و بعضاً اثرات زیانباری در تصمیم گیری نهایی بر اهمیت بسیار بالایی در کل نگری و رسیدن به  جای خواهد گذاشت. در این میان نقش پیمانکار کلیدی بوده و بهره گیری از تجارب وی از اهداف مهندسی ارزش برخوردار است. نکته حائز اهمیت دیگر، گردآوری صحیح اطلاعات و نیز تحلیل مناسب کارکرد های طرح به منظور خلاقیت بیشترین اهمیت را در تصمیم سازی برای کارفرما  آنالیز دقیق پروژه می باشد. اما آنچه که پس از ارائه و مدیریت بخش داراست، تمرکز بر فاز ارزیابی می باشد که متاسفانه عموماً این بخش علیرغم اهمیت فوق العاده آن، از بخشهای نحیف گزارشهای مهندسی ارزش در پروژه های جاری است. ضرورت کمی کردن معیارهای مقایسه، لحاظ نمودن تمامی ابعاد یک پروژه در تعیین شاخصهای ارزیابی و اثر مستقیم آن بر صحت تصمیم سازی مشاور، عمده مبحث این مقاله بوده و ارائه مثال عملی موفق مهندسی ارزش بر اسکله های توسعه اول بندر امیرآباد بر میزان قابلیت بهره گیری از آن می افزاید. در مثال مذکور تغییر در سیاستهای سرمایه گذاری و اجرای پروژه های کارفرما (سازمان بنادر و کشتیرانی) و حرکت به سمت جلب سرمایه و اجرا به روشB.O.T آمده است.تیم مهندسی ارزش فعالیت خود را در مرحله اتمام فاز طراحی و آغاز فاز اجرا شروع کرد. مراحل انجام کار و نتایج بدست آمده به اختصار و به منظور هر چه کاربردیترکردن مطالب برای خوانندگان، در ادامه آمده است.

کلیدواژه ها:

مهندسی ارزش ، شاخص ارزش ، روش B.O.T شاخص های ارزیابی

نویسندگان

شاهین مقصودی زند

مدیرعامل، شرکت کران سازه پاسارگاد

رضا میرمحمدی

مدیر سیستمها، شرکت کران سازه پاسارگاد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ جبل عاملی، محمد سعید، میرمحمدصادقی، علیرضا؛ مهندسی ارزش معرفی، ...
  • رضایی، کامران و دیگران؛ مدیریت/مهندسی ارزش مبتنی بر استانداردهای SAVE ...
  • _ Biren Prasad, "Synthesis of market research data through a ...
  • - Jim Dimsey, Hayes Brake, QFD to Direct Value Engineering ...
  • - G. Blumstein, "Fast Diagramming: A Technique to Facilitate Design ...
  • _ Th. Fowler, _ Analysis in Design", Van Nostrand Reinhold, ...
  • نمایش کامل مراجع