تشخیص ناهنجاری‌ دریچه‌ای قلب با استفاده از آموزش گروهی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله هوش محاسباتی در مهندسی برق، دوره: 12، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISEE-12-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 282
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنفشه قارداش بگی

کارشناس ارشد برق الکترونیک ، دانشکده مهندسی برق- دانشگاه تربیت مدرس- تهران- ایران

ابومسلم جان نثاری

استادیار گروه برق الکترونیک، دانشکده مهندسی برق- دانشگاه تربیت مدرس - تهران- ایران

چکیده

پردازش سیگنال صدای قلب دارای مراحل مختلفی است. با اعمال پیش پردازش‌های لازم و جداسازی سیکل‌های صدای قلب به استخراج ویژگی‌های متمایز کننده از صدای قلب می‌پردازیم. از آنجایی که عملکرد مناسب طبقه‌بند تأثیر زیادی در کارایی نهایی سیستم دارد، در این پژوهش روش مناسبی جهت طبقه‌بندی ارائه می‌کنیم. یک راه‌ متداول ساخت طبقه‌بندهای دقیق، استفاده از گروهی از طبقه‌بندها و تصمیم‌گیری بر مبنای خروجی هر یک از آن‌ها است. محققان تا کنون کارایی این روش‌ها را در زمینه‎‌های مختلف مربوط به مسائل طبقه‌بندی نشان داده‌اند. اما در زمینه‌ی تشخیص ناهنجاری‌های قلبی مطالعات زیادی برای بررسی این نوع طبقه‌بندها صورت نگرفته‌است. در این پژوهش به آموزش تعدادی طبقه‌بند پایه‌ی خطی می‌پردازیم و در نهایت تصمیم‌گیری با توجه به خروجی هر طبقه‌بند پایه بر مبنای روش رأی اکثریت انجام می‌شود. نمونه‌های مورد استفاده در آموزش طبقه‌بند‌های پایه به صورت تصادفی و با جایگذاری از کل نمونه‌های آموزشی انتخاب می‌شوند. روش پیشنهادی را برای 5 مجموعه‌ داده پیاده می‌کنیم. همچنین به مقایسه‌ی روش پیشنهادی با 3 نوع طبقه‌بند دیگر با معیارهای حساسیت، ویژگی، نسبت شانس تشخیص، دقت و خطا می‌پردازیم. نتایج نشان می‌دهد روش پیشنهادی دارای دقت بالاتر و سرعت بیش‌تری در پیش‌بینی مشاهدات است.

کلیدواژه ها

استخراج ویژگی, آموزش گروهی طبقه‌بندها, بیماری‌های دریچه‌ای قلب, سوفل, سیگنال PCG, قطعه‌بندی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.