آنالیز کمی و کیفی میکروفاسیس های شاخص و محیط رسوبی سازند تاربور در برش چینه‌شناسی تنگ کوشک

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: NSGI01_197
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 974
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسیح افقه

گروه زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

شهره یغمور

چکیده

در این مطالعه 365 متر از رسوبات سازند تاربور در برش چینه شناسی تنگ کوشک مورد مطالعه قرار گرفته و تعداد 120 مقطع نازک ازاین برش تهیه و بررسی گردیده است. این برش در شرق شیراز قرار دارد. سازند تاربور در این برش به دو بخش سنگ چینه نگاری تقسیم شده است. بخش زیرین شامل سنگ آهک های نازک تا متوسط لایه وحاوی نودول های آهن، گاستروپود و رودیست و بخش بالایی شامل سنگ آهک های توده ای به همراه رودیست، خرده های گاستروپود و دوکفه ای می باشد. به طور کلی براساس روزنبران شناسایی شده در این برش سن سازند تاربور مائستریشتین پسین می باشد. بر اساس مطالعات انجام شده میکروفاسیس های شاخص این برش شامل تناوبی از رخساره های فریمستون، ردستون، فلتستون، پکستون، گرینستون، بافلستون و وکستون م یباشد. همچنین براساس مطالعه روزنبران شناسایی شده در این مقطع چینه شناسی وجود جنس ها و گونه هایی که دارای دیواره آهک هیالین می باشند موید محیط دریای باز و جنس هایی با دیواره آگلوتینایت معرف حاشیه ریف می باشند.

کلیدواژه ها

سازند تاربور، ریز رخساره، محیط رسوبی، شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.