مقایسه توزیع های مختلف احتمالاتی در براورد بارشهای حداکثر روزانه مطالعه موردی استان تهران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM04_566
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین ملکی نژآد

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد

اعظم جایدری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری

سمیه شاطرآبشوری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری

چکیده

در هیدرولوژی نمی توان زمان دقیق وقوع یک پدیده مانند سیلاب یا دبی مورد نظر را تعیین نمود ولی می توان نحوه وقوع حوادث قبلی را بررسی کرده و احتمال وقوع متوسط آنها را بدست آورد تحلیل فراوانی و اطلاع از احتمال رخداد و یا دوره بازگشت رخدادهای سیلابی می تواند کمک شایانی به برنامه ریزی و کاهش خطرهای ناشی از این پدیده طبیعی نماید دراین تحقیق به منظور انتخاب مناسب ترین توزیع فراوانی جهت براورد مقادیر بارش حداکثر با احتمالات وقوع مشخص آمار بارش حداکثر روزانه 5 ایستگاه سینوپتیک استان تهران از بدو تاسیس جمع آوری شد سپس با استفاده از نرم افزار MATLAB,HYFA برای هر سری زمانی در هر ایستگاه پنج توزیع آماری با استفاده از روش گشتاور معمولی مقایسه شد. نتایج نشان داد که با بهره گیری از آموزن های برازش نکویی در ایستگاه آبعلی ، دوشان تپه و مهر آباد توزیع حد تعمیم یافته در ایستگاه شمال تهران توزیع لجستیک تعمیم یافته و در ایستگاه کرج توزیع لوگ نرمال سه پارامتره توزیع های برتر بوده و بر اساس آن بارش با دوره بازگشتهای مختلف براورد شد.

کلیدواژه ها

آزمون برازش نکویی، توزیع مقادیر حد تعمیم یافته، سری مقادیر جزئی، سری مقادیر حد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.