محدودیت های توسعه استان خراسان رضوی با توجه به آب تجدید پذیر

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM04_472
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری شاهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی کشاورزی

سعداله ولایتی

استاد گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد

کامران داوری

دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

سیدحسین ثنایی نژاد

دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

آب مهمترین و محدود کننده ترین عامل در توسعه استان خراسان رضوی محسوب می گردد دراین مطالعه به کمک چند شاخص پایداری منابع آب استان خراسان رضوی از جهت جمعیت و کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته است از نظر شاخص فالکن مارک زیرحوضه های مشهد وکاشمر دچار کمبود مطلق هستند درواقع تراکم جمعیت دراین زیرحوضه ها با منابع آب موجود آنها تطابق ندارد و آب تجدید پذیر به هیچ وجه پاسخگوی توسعه اجتماعی - اقتصادی این جمعیت نمی باشد درنتیجه برای جلوگیری از کسری مخزن در این زیرحوضه ها باید بخش عمده ای از نیاز های جمعیت وارداتی باشد دریک نگاه خوشبینانه اگر فرض کنیم کل پتانسیل آب تجدید پذیر را به آبیاری تخصیص دهیم حداکثر 80 درصد از اراضی فاریاب حوضه آبریز قره قوم و نمکزار خواف می تواند آب آبیاری مورد نیاز برای رسیدن به عملکرد مطلوب را دریافت کند.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، منابع آب، نمایه های منابع آب، آب تجدید شونده، تجاوز سطح زیر کشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.