پهنه بندی خطر سیل با استفاده از مدلهای هیدرولوژیکی مطالعه موردی - رودخانه قم رود

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM04_441
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه مدنی

دانشجوی دکترای هیدرولوژی کارشناس GIS-RS شرکتآب منطقه ای اردبیل

احد قیصرانزابی

دانشجوی دکترای هیدرولوژی مدرس دانشگاه پیام نور

چکیده

به منظور برنامه ریزی جهت بهره برداری بهینه و کنترل پدیده های طبیعی مطالعات و تحقیقات فراوانی در مورد سیل که از مهمترین مسائل دنیا و کشور ما محسوب می گردد مورد نیاز است با توجه به خسارات وارده ناشی از طغیان رودخانه ها درچند ساله اخیر در اکثر مناطق کشور تدوین برنامه ای جامع دراین زمینه ضروری به نظر می رسد از طرف دیگر برنامه ریزی و اعمال روشهای کنترل سیل بدون در نظر اطلاع از رفتا راین پدیده در شرایط مختلف مقدور نخواهد بود با توجه به اینکه دامنه خسارت سیل در شرایط مختلف متاثر از میزان اورد و خصوصیات هندسی بستر جریان و اراضی مجاور می باشد لذا به منظور پیش بینی دامنه خسارات ناشی از سیل در شرایط مختلف و توجیه اقتصادی و اجتماعی برنامه های کنترل و مهار سیل پهنه بندی خطی سیل ضروری به نظر می رسد. طوریکه پهنه بندی خطر سیل بدون اطلاع از بزرگی سیل و رفتار جریان سیلابی در مسر و دشت سیلابی ممکن نیست.

کلیدواژه ها

مدل هیدرولوژیکی، مدیریت سیل، پهنه بندی خطر سیل، ARCGIS، سنجش از دور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.