سال انتشار: 1397
محل انتشار: فصلنامه بوم شناسی کشاورزی، دوره: 10، شماره: 3
کد COI مقاله: JR_AGRY-10-3_007
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 109
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 20 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ارزیابی کارایی مصرف نیتروژن در نظامهای زراعی تولید گندم (Triticum aestivum L.)
چکیده مقاله:
نظامهای رایج کشاورزی برای حفظ و تقویت حاصلخیزی خاک به کودهای شیمیایی بهویژه کودهای نیتروژنی وابسته میباشند.گرچه مصرف کودهای نیتروژنی نقش قابل توجهی در افزایش عملکرد داشته است، اما مصرف بیرویه آن با کاهش کارایی مصرف نیتروژن همراه بوده است. این پژوهش بهمنظور بررسی و تجزیه و تحلیل، روند تغییرات کارایی مصرف نیتروژن و تعیین سهم نسبی اجزای کارایی در نظامهای زراعی گندم (Triticum aestivum L.) با استفاده از مدل CENTURY انجام شده است. نتایج بهدست آمده در این مطالعه نشان داد که میانگین کارایی مصرف نیتروژن در نظامهای زراعی گندم این مطالعه 3/28 کیلوگرم دانه بهازای هر کیلوگرم نیتروژن فراهم یا قابل جذب خاک بود. نظامهای زراعی گندم (تبریز، شیراز، گرگان) بالاترین و در مقابل نظامهای زراعی (کرمان، بیرجند، زابل) کمترین کارایی مصرف نیتروژن را دارا بودند. بررسی روند تغییرات عملکرد در مقابل کارایی مصرف نیتروژن نشان داد با افزایش یک واحدکارایی مصرف نیتروژن، عملکرد با شیبی معادل14/0 تن افزایش یافته است. از طرفی همبستگی مثبت و معنیداری بین کارایی مصرف نیتروژن با کارایی تبدیل (r=0.73 p≤0.01) و جذب نیتروژن (r=0.69 p≤0.01) بهدست آمد. همچنین، تفکیک سهم نسبی اجزای کارایی مصرف نیتروژن حاکی از آن بود که در دامنه مصرف 120-80 کیلوگرم نیتروژن در هکتار سهم نسبی اجزای کارایی جذب و تبدیل بهترتیب 64 و 36 درصد بود که با افزایش مصرف نیتروژن بهمیزان 160-121 کیلوگرم در هکتار سهم نسبی کارایی جذب به 33 درصد وکارایی تبدیل به 67 درصد تغییر یافت. بهنظر میرسد در نظامهای تولید گندم هنگامی که جزء غالب کارایی جذب میباشد مدیریت زراعی و استفاده از روشهای اصلاحی زمانی که جزء غالب کارایی تبدیل میباشد به عنوان رهیافتهای پیشنهادی در جهت بهبود کارایی مصرف نیتروژن مورد توجه میباشند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_AGRY-10-3_007 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1172727/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:توکلی کاخکی، حمید رضا و نصیری محلاتی، مهدی و کوچکی، علیرضا و بهشتی، علیرضا،1397،ارزیابی کارایی مصرف نیتروژن در نظامهای زراعی تولید گندم (Triticum aestivum L.)،https://civilica.com/doc/1172727
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، توکلی کاخکی، حمید رضا؛ مهدی نصیری محلاتی و علیرضا کوچکی و علیرضا بهشتی)
برای بار دوم به بعد: (1397، توکلی کاخکی؛ نصیری محلاتی و کوچکی و بهشتی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.