بررسی چالش‌های پلیس مبارزه با مواد مخدر در مقابله با انحراف پیش سازها از مسیر قانونی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی، دوره: 21، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_POK-21-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا کرمی

دانشجوی دکتری سنجش و اندازهگیری و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم انتظامی امین

علیرضا جزینی

دانشیار مدیریت دانشگاه علوم انتظامی امین

مجید کریمی

دانشجوی دکتری جرمیابی و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم انتظامی امین

سیروس سلیمانی

کارشناس ارشد رشته مبارزه با مواد مخدر

چکیده

زمینه و هدف: مواد شیمیایی نقش اساسی در تولید مواد مخدر دارند. متوقف کردن جریان تولید، منوط به جلوگیری و مقابله با انحراف مواد شیمیایی می‌باشد. وجود بازار تقاضا برای این مواد، به‌منظور استفاده در تولید مواد مخدر و روان‌گردان، موجب شده است تا شبکه‌های بزهکار با توسل به ترفندهای مختلف نسبت به انحراف مواد اولیه شیمیایی به بازار غیرقانونی اقدام نمایند. لذا پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا جهت مقابله با انحراف پیش سازها با چالش‌هایی روبرو هست که هدف از این تحقیق بررسی این چالش‌ها می‌باشد. روش: تحقیق حاضر بر اساس نتایج از نوع کاربردی و ازنظر نوع پژوهش آمیخته (ترکیبی) است که در آن از رویکرد اکتشافی استفاده می‌شود و بر مبنای رویکرد تحقیق، از نوع کمی است. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه محقق ساخته بود. در تحلیل داده‌ها و ارائه یافته‌ها از روش تحلیل عاملی از نوع اکتشافی و تأییدی برای دسته‌بندی و استخراج سازه‌های زیر بنایی بهره گرفته‌شده است. روایی پرسشنامه توسط متخصصان و نیز انجام آزمون روایی واگرا و همگرا تائید گردید. همچنین پایایی ترکیبی توسط نرم‌افزارهای مذکور محاسبه و مورد تائید قرار گرفت.  یافته‌ها: مطابق یافته‌های تحقیق چالش‌های پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در مقابله با انحراف پیش سازها در پنج عامل قوانین و مقررات، ساختاری، فناوری، منابع انسانی و آموزش شناسایی گردید. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که نبود قوانین و مقررات جامع؛ عدم ساختار مستقل؛ به‌روز نمودن تجهیزات پیشرفته؛ کمبود کارکنان متخصص و کافی نبودن آموزش­های تخصصی از مهم‌ترین چالش­های پلیس تخصصی بوده است

کلیدواژه ها

انحراف پیش سازها, قوانین و مقررات, ساختاری, فناوری, منابع انسانی, آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.