جهت دریافت فایل های پیوست این گزارش بایستی عضو سیویلیکا شوید. چنانچه عضو سیولیکا هستید لطفا ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید تا بتوانید فایل ها را مشاهده و دریافت نمایید.
مشخصات نویسندگان گزارش نیازسنجی تدوین و استخراج استانداردهای حوزه انتقال و اولویت بندی آن ها
چکیده گزارش:
استانداردها اسناد و مدارکی هستند که مشخصات و فرایندهای طراحی شده برای به حداکثر رساندن قابلیت اطمینان مواد، محصولات، روش ها و خدماتی که مورد استفاده هر روزه مردم است، را تعیین می نمایند. استانداردها با ایجاد پروتکل هایی که در سراسر جهان قابل درک و پذیرش هستند اساس و بنیان توسعه، محصول را تشکیل می دهند. این امر فرایند توسعه محصول را ساده نموده و زمان رسیدن به بازار را کاهش می دهد. تنها از طریق استفاده از استانداردها است که اعتبار محصولات جدید و بازارهای جدید را می توان تایید کرد. به طور خلاصه استانداردها محرک توسعه و پیاده سازی فن آوری هایی هستند که بر نحوه زندگی، کار و ارتباطات ما تاثیر می گذارند. جهت گیری صنعت برق به سوی استاندارد نمودن موضوعات و موارد مرتبط با این صنعت، پیشرفت تکنولوژی در صنعت برق، دستیابی به یکنواختی در طراحی ضمن حفظ کیفیت قابل قبول و لازم، در طراحی ایجاب می نماید که مشخصات فنی، معیارهای طراحی، بهره برداری و آزمون تجهیزات و سیستم های مرتبط با حوزه انتقال به صورت استاندارد تهیه و تدوین گردد.بسیاری از استانداردهای داخلی مرتبط با این حوزه در سال های گذشته تدوین شده است؛ در حالیکه استانداردهای بین المللی متناظر، هر چند سال یکبار به روز می گردند. همچنین با توجه به شرایط اقلیمی کشور، برخی استانداردهای موجود نیاز به اصلاح و بازنگری دارند از طرفی با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ظهور تجهیزات و فناوری های جدید لازم است استانداردهای مرتبط با آنها نیز تدوین گردد. در نتیجه بررسی استانداردهای داخلی و نیازسنجی تدوین استانداردهای حوزه انتقال امری ضروری است. در این پروژه، در ابتدا استانداردهای داخلی و استانداردهای بین المللی موجود در حوزه انتقال شناسایی شده و مورد بررسی قرار می گیرند. سپس استانداردهای داخلی از لحاظ به روز بودن و محتوا با استانداردهای بین المللی مرتبط مقایسه شده و نقاط ضعف و کمبودهایشان شناسایی می گردد. همچنین استانداردهایی که می بایست متناسب با شرایط اقلیمی کشور اصلاح شوند تعیین می گردد. بر این اساس، نیازسنجی جهت به روزرسانی استانداردهای موجود یا تدوین استانداردهای جدید انجام می شود. در مرحله بعد جهت جامع و کامل بودن فرایند نیازسنجی تدوین استانداردهای حوزه انتقال، از شرکت مادر تخصصی توانیر،شرکت های برق منطقه ای،شرکت مدیریت شبکه ایران و گروه های پژوهشی، مراکز توسعه فناوری و مجریان طرح های پژوهشگاه نیرو استعلام صورت می گیرد. در انتها، اولویت بندی به روزرسانی و تدوین استانداردهای حوزه انتقال به همراه بودجه مورد نیاز و برنامه زمانبندی هر بخش ارائه می شود.
کلیدواژه ها:
کد گزارش/لینک ثابت به این گزارش
کد یکتای اختصاصی (COI) این گزارش در پایگاه سیویلیکا میباشد و برای لینک دهی به این گزارش می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت گزارش در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1172384/
پیش گفتار گزارش
"استاندارد" سندی است که دربرگیرنده قواعد، راهنمایی ها، ویژگی ها، معیارها یا شاخص هایی برای تجهیزات، سیستم ها و فرایندها که هدف از آن، دستیابی به میزان مطلوبی از نظم در یک زمینه خاص است. نظر به ضرورت ارتقای کیفی و افزایش بهره وری در فرایندها، سیستم ها، تجهیزات و نرم افزارها و با توجه به پیشرفت فناوری در صنعت برق، به کارگیری، ارتقاء و اشاعه استانداردها از الزامات برنامه های توسعه ای وزارت نیرو بوده است .جهت گیری صنعت برق به سوی استانداردسازی موضوعات و موارد مرتبط با این صنعت، پیشرفت تكنولوژی در صنعت برق، دستیابی به یكنواختی در طراحی ضمن حفظ کیفیت قابل قبول و لازم در طراحی ایجاب میکند که مشخصات فنی، معیارهای طراحی، بهـره برداری و آزمون تجهیزات و سیستم ها به صورت استاندارد تهیه و تدوین شود. هدف از این پروژه، شناسایی و استخراج استانداردهای حوزة انتقال، بررسی کفایت فنی و محتوایی آن ها و نیازسنجی و اولویت بندی به منظور به روزرسانی استانداردهای موجود یا تدوین استانداردهای جدید در این حوزه است. در فصل اول این گزارش در ابتدا تجهیزات، سیستم ها و مباحث مرتبط با حوزة انتقال شناسایی و دسته بندی میشوند. سپس استانداردهای داخلی مربوط به حوزه انتقال استخراج و در ادامه، مراجع بین المللی این استانداردها گردآوری خواهد شد. در فصل دوم، ابتدا فهرست کمیته های فنیIEC مرتبط با حوزة انتقال صنعت برق استخراج شده است.در ادامه در محدوده کار آخرین ویرایش مراجع بین المللی استاندارد داخلی بررسی شده و ازجهت کفایت محتوایی با ویرایش مورداستفاده در استاندارد داخلی مقایسه شده است. سپس فهرست استانداردهای داخلی متأثر از وضعیت اقلیمی کشور آورده شده است. در انتهای این فصل، فهرست استانداردهای نیازمند بازنگری هم برای استانداردهای وزارت نیرو و هم برای استانداردهای سازمان ملیِ استاندارد ارائه شده است. با توجه به پیشرفت تكنولوژی و ظهور تجهیزات و فناوری های جدید لازم است استانداردهای مرتبط با آن ها تدوین گردد. همچنین ممكن است در مورد برخی از استانداردهای بین المللی حوزه انتقال، استانداردهای داخلی متناظر با آن ها قبلاً تهیه نشده باشد. در فصل سوم این گزارش، نیاز به تدوین استانداردهای داخلی جدید متناسب با فناوری های جدید و نوظهور و استانداردهای بین المللی مربوطه ارائه شده است. در فصل چهارم، با توجه به استعلام های صورت گرفته از شرکت مادر تخصصی توانیر، شرکت مدیریت شبكه برق ایران، شرکت های برق منطقه ای و گروه های پژوهشی، مراکز توسعة فناوری و مجریان طرح های مرتبط در پژوهشگاه نیرو، فهرست اولویت های دریافت شده از ذیربطان جهت تدوین و بازنگری استانداردهای حوزة انتقال ارائه شده است. سرانجام در فصل پنجم، با توجه به نیازسنجی انجام شده در مراحل پیشین جهت به روزرسانی استانداردهای موجود یا تدوین استانداردهای جدید و استخراج استانداردهای مربوطه، فهرست اولویت بندی شده تدوین و بازنگری استانداردها به همراه بودجه و زمان تخمینی موردنیاز برای انجام آن ها ارائه شده است.
فهرست مطالب گزارش
(برای نمایش کلیک نمایید)طرحهای پژوهشی و مطالعاتی کشور
مدیریت اطلاعات پژوهشی
مقالات مرتبط جدید
- مطالعه تحلیلی و مدلسازی عددی آب شیرینکن متصل به استخر خورشیدی
- راحی و ساخت پهپاد ترکیبی Vtol جهت تسریع در بازرسی خطوط انتقال و دکل ها
- چالش های نوین شبکه های برق مدرن و راهکارهای آن ها
- تشخیص و تفکیک خطای مغناطیسی تحت همزمان ترک و شکستگی آهن ربا در موتورهای سنکرون مغناطیس دائم نصب سطحی
- کنترل سطح دینامیک تطبیقی برای ردیابی نقطه توان ماکزیمم در سیستم PV
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- تحلیل و طراحی نیازمندی های نرم افزاری بر اساس فرآیندهای مرکز آزمون، بازرسی و استاندارد نیرو (آبانیرو)
- طراحی و استقرار ساز و کار لازم برای انتخاب تجهیزات و ارزیابی مشخصات فنی آن ها با هدف کاهش تلفات انرژی الکتریکی
- تهیه و تدوین دستورالعمل و چک لیست راه اندازی و نگهداری ایستگاه های عمومی شارژ خودرو برقی
- توسعه نرم افزار سبا جهت مطالعات سیستم شبکه به همراه نیروگاه بادی با در نظر گرفتن ملاحظات اتصال، کنترل و بهره برداری
- بررسی علت حادثه واحد GT۲۱ نیروگاه خلیج فارس
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این گزارش به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.