تأثیر مکمل کافئین بر فعالیت میلوپراکسیداز و استیل کولین استراز در طی فعالیت ورزشی مقاومتی حاد در ورزشکاران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAHSSP-5-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رحمان رحیمی

دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران

چیا نقشینی

دانشجوی کارشناس ارشد، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران.

چکیده

کافئین بر پاسخ ایمنی بـدن حین فعالیت ورزشی اثرگـذار اسـت و نشان داده‌ شده که کافئین غلظت استیل‌کولین‌استراز و میلوپراکسیداز در موش‌های تمرین کرده را کاهش داده است؛ بنابراین در این پژوهش اثر مصرف کافئین بر فعالیت آنزیم‌های استیل کولین‌استراز و میلوپراکسیداز پس از فعالیت ورزشی مقاومتی در ورزشکاران مورد بررسی قرار گرفت. پانزده ورزشکار در مطالعه تصادفی، دوسوکور، کنترل‌شده با دارونما و متقاطع، 6 میلی گرم کافئین و دارونما (مالتودکسترین) به ازای هر کیلوگرم وزن بدن را یک ساعت قبل از فعالیت مقاومتی دریافت کردند. نمونه‌گیری خون از سیاهرگ بازویی آزمودنی‌ها قبل، بعد و یک ساعت بعد از فعالیت ورزشی مقاومتی جهت اندازه‌گیری غلظت میلوپراکسیداز و استیل‌کولین‌استراز گرفته شد. آزمون‌ تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر در سطح معناداری 05/0 استفاده گردید. نتایج تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر نشان داد که در غلظت استیل‌کولین‌استراز تفاوت معنی‌داری در بلافاصله و 15 دقیقه بعد از فعالیت مقاومتی بین کافئین و دارونما وجود دارد (05/0> P، اما در ارتباط با غلظت میلوپراکسیداز تفاوت معنی دار بین شرایط کافئین و دارونما وجود نداشت (05/0< P). در شرایط مصرف کافئین غلظت استیل‌کولین‌استراز در پس‌آزمون به‌طور معنی‌داری پایین‌تر از مقادیر پیش‌آزمون بود، اما در شرایط مصرف دارونما غلظت استیل کولین استراز در پس‌آزمون افزایش نسبت به پیش‌آزمون مشاهده شد (05/0> P). به نظر می‌رسد که مصرف مکمل کافئین قبل از فعالیت مقاومتی از افزایش غلظت آنزیم استیل‌کولین‌استراز در مردان ورزشکار جلوگیری می‌کند و احتمالاً کافئین از این طریق سبب کاهش فعالیت‌های التهابی می‌گردد.

کلیدواژه ها

کافئین, میلوپراکسیداز, استیل کولین استراز, فعالیت مقاومتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.