ارزیابی پتانسیل اقتصادی کشور ایران برای کسب درآمد از طریق تجارت کربن و مکانیزم توسعه پاک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: CESACONF01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن شاه محمد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-محیط زیست دانشگاه علم و صنعت

نادر حکیمی پور

استاد گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه علم و صنعت

چکیده

در قرن 21 بشر با خطرات زیست محیطی نابودکننده ای مواجه شده است که در صورت عدم انجام اقدامات به موقع و مناسب ، عواقب اجتناب ناپذیر آن گریبان گیر نه تنها انسان ها بلکه تمامی گونه های جاندار خواهد شد. گرمایش جهانی و تغییر اقلیم تنها باعث گرم تر شدن کره زمین نخواهند شد بلکه باعث میلیاردها دلار ضررهای اقتصادی ، زیرآب رفتن شهرهای ساحلی و جزیره ها ، خشکسالی های متعدد ، از بین رفتن تعداد زیادی از اکوسیستم ها و ... خواهد شد. در سال 2019 برآورد شد که خسارت های مالی ناشی از رخدادهای شدید آب و هوایی که به دلیل تغییر اقلیم صورت گرفته اند برابر با 100 میلیارد دلار در سرتاسر جهان بوده است. دانشمندان تنها راه حل مقابله با این پدیده را کاهش انتشار گازهای گلخانه ای دانستند و مشارکت تمامی کشورهای جهان در این عمل را لازم و ضروری خواندند. ماده ” 17پروتکل کیوتو“ به سازوکار تجارت کربن و مکانیزم توسعه پاک (CDM) اختصاص داده شده است تحت این مکانیزم یک فرصت کسب درآمد فوق العاده برای کشورهایی که انتشار گازهای گلخانه ای در آن ها بسیار زیاد است فراهم شد . در این مطالعه پتانسیل اقتصادی کشور ایران برای درآمدزایی از طریق جذب کربن و همچنین پروژه هایی که تاکنون در کشور اجرایی شده اند بررسی شده است. همچنین با دریافت دیتاهای مربوط به انتشار گازهای گلخانه ای یک مورد مطالعاتی در زمینه ارائه سناریوهای کاهش انتشار از بخش تصفیه خانه های فاضلاب ایران صورت گرفته است که در نهایت مشخص شد پتانسیل بسیار خوبی برای درآمدزایی از طریق کاهش انتشار از این بخش وجود دارد. در آخر با بررسی های انجام شده مشخص گردید در صورت توجه بیشتر به پتانسیل کشور در این زمینه سالانه میلیون ها دلار کسب درآمد از این طریق اتفاق خواهد افتاد

کلیدواژه ها

مکانیزم توسعه پاک ، انتشار گازهای گلخانه ای ، CDM ، تجارت کربن ، تغییر اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.