بررسی تاثیر استفاده از نانو سیلیس بر روی خواص دوغاب سیمان مورد استفاده درسیمانکاری چاه های نفت افقی با طول زیاد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: CESACONF01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا زندی آرتیمانی

گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلمی واحد اراک، اراک، مرکزی، ایران

چکیده

عملیات سیمان کاری یکی از مهمترین عملیات در طول حفاری و تکمیل چاه های نفتی می باشد و از طرفی طراحی دوغاب سیمان چاه افقی یکی از چالش های مهم پیشروی صنعت نفت می باشد. بدین منظور در این پایان نامه به طراحی دوغاب سیمان در سیمان کاری چاه های افقی با طول بلند با استفاده از فناوری نانوذرات پرداخته ایم. در این پژوهش از نانوذرات سیلیس و سیمان کلاس E استفاده شد. به منظور بررسی تاثیر نانوذرات سیلیس در دوغاب سیمان طراحی شده تست های رئولوژی دوغاب سیمان ، آب آزاد دوغاب در حالت سکون ، آب از دست دادگی دوغاب، پایداری دوغاب، زمان بندش اولیه و استحکام تراکمی نهایی سنگ سیمان انجام شد . استفاده از افزودنی نانو سیلیس در سیمان حفاری چاه های افقی با طول بلند (ERD) برای اولین بار مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت، که از لحاظ جدید بودن و نوآوری حائز اهمیت می باشد. در این تحقیق 5 ترکیب دوغاب ساخته شد که در هر ترکیب از نانو ذرات سیلیس با درصد های وزنی 1، 0 . 5 ،0، 0 . 3، 02، استفاده شد. نتایج نشان داد که بهترین مقدار نانو سیلیس برای بهبود کیفیت سیمان در چاه های ERD0 / 3 درصد وزنی سیمان خشک است. با استفاده از این مقدار از نانوسیلیس در دوغاب طراحی شده، مقدار آب آزاد و آب از دست دادگی دوغاب کاهش و مقدار استحکام تراکمی سنگ سیمان افزایش داشت.

کلیدواژه ها

دوغاب سیمان، نانو سیلیس ، استحکام سنگ سیمان، زمان بندش سیمان، چاه افقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.