بررسی تخلفات پزشکی و خسارات مادی و معنوی به مصدومان حوادث جراحی زیبایی در حقوق کیفری براساس قصور پزشک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV03_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی ناجی زواره

استادیار، دانشکده حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

علی شریف زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی، تهران، ایران

محمدعلی امام هادی

عضو هیئت علمی، حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی، تهران، ایران

چکیده

قانون مجازات اسلامی جدید مصوب سال 1392 موضوع ضمان و مسئولیت مدنی و کیفری پزشک در برابر بیمار را بازبینیو ابعاد مختل آن را بررسی نموده است. قبل از این مصوبه، روی قضایی با مراجعه به منابع فقهی و دکترین، اصلاح قانونمسئولیت و تخلفات پزشک را آغاز کرده بود. ثمره انتقادات و اصلاحاتی که بر مواد قانونی موضوعه، اصلاح قانون و وضعمقررات جدیدی بود که تاکنون به آن استناد میگردد. از سوی دیگر نیز در عصر حاضر و با پیشرفت تکنولوژی و ارتباطاتگسترده بسیاری از افراد حتی در مناطق محدوتر دست به اعمال جراحی زیبایی می زنند. به همین دلیل انواع جراحی هایزیبایی توسعه یافته و استقبال از این جراحی ها در بسیاری از کشورها دیده می شود. جراحی زیبایی نیز به عنوان یکی ازاقسام جراحی پلاستیک و زیر مجموعه گروه پزشکی در پی گسترش دانش جراحی ترمیمی که در ابتدا اغلب به جهتترمیم اعضای آسیب دیده و یا نامتعارف بکار میرفت، و به دنبال تغییر در سبک زندگی و ارزش های اجتماعی، مورد توجهبسیاری از جوامع قرار گرفت. جراحی زیبایی یک تخصص پزشکی است که با اصلاح یا ترمیم شکل و کارکرد اعضای بدنسروکار دارد. جراحی زیبایی و حدود مسؤولیت جراحان زیبایی از چالش های حقوقی عصر حاضر به شمار می رود. مساله ایکه در رابطه با این عمل جراحی وجود دارد و به گونه ای آن را تافت های جدابافته از سایر اعمال پزشکی قرار داده است،ویژگی های آن از جمله غیر ضروری بودن این اعمال است، از این رو پیچیدگی های تبیین مسؤولیت پزشک در جراحیزیبایی به علت قصور وی، دوچندان شده است که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق به صورتکتابخانه ای - توضیحی و تحلیل محتوای اسناد مورد عمل می باشد که با نگرش به قوانین و مقررات مختلف در این خصوصو به تبع آن نظریات مختلف در منابع مربوط به قصور پزشکی و جرائم و تخلفات پزشکی که به صورت اختصاصی به اینموضوع پرداخته اند، مورد استفاده قرار است. لذا این پژوهش با واکاوی تخلفات پزشکی، به بررسی این تخلفات و خساراتمادی و معنوی مصدومان حوادث جراحی زیبایی در حقوق کیفری بر اساس قصور پزشک پرداخته است.

کلیدواژه ها

تخلف، خسارت، حوادث جراحی زیبایی، حقوق کیفری، قصور پزشک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.