تهدیدها، فرصت ها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران (علیه گروهک تروریستی داعش؛ از ظهورتا فنا)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم سیاسی
- کد COI اختصاصی: ISCV03_116
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 533
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی،گرایش علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان،ایران
استادیارگروه علوم سیاسی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، ایران
استادیارگروه علوم سیاسی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، ایران
چکیده
با روی کارآمدن داعش و تشکیل «دولت اسلامی» فصل جدیدی از تحرکات تروریستی در تاریخروابط بین المل آغاز شد، نماد آنرا می توان «گذار از الگوی سازمان القاعده به الگوی سازمان داعش دانست». هر چالش و مسئله ای در منطقه خاورمیانه، علاوه بر آن کشور، کشورهای منطقه را نیزمتاثر می سازد و هم سیستم بین المللی را وادار به واکنش می کند. در سال های اخیرشاهدبنیادگرایی اسلامی داعش و اقدامات آنها، منطقه خاورمیانه و کل نظام بین الملل را متاثر بودیم.بالاخص جمهوری اسلامی ایران با توجه به هویت شیعی و غیر عربی خود در معرض مستقیمتهدیدات داعش قرار دارد. از بارزترین تهدیدات به رادیکاه شدن فضای منطقه از طریق شکاف بینشیعه - سنی، تهدید مرزها و به خطر افتادن تمامیت ارضی، برهم خوردن موازنه قوا در منطقه به نفععربستان، ترکیه و اسرائیل و حضور قدرت های فرامنطقه ای مثل آمریکا در منطقه اشاره کرد. ظهورداعش در منطقه خاورمیانه و در سرزمین های هم جوار ایران و حمایت بعضی از کشورهای منطقهو قدرت های فرامنطقه ای از این جریان، چالش ها و تغییرهایی عمیق را در معادلات منطقه ای ایجادکرده است. پژوهش حاضر، تلاشی است برای یافتن پاسخ این پرسش که «ظهور داعش، جمهوری اسلامی ایران را با چه چالش ها و فرصت هایی روبه رو ساخت و عملکرد ایران در مقابله باگروهک تکفیری را مورد بحث قرار داده ایم». داده ها با تکیه بر منابع کتابخانه ای و الکترونیکیگردآوری و به شیوه توصیفی- تحلیلی واکاوی شد. گرچه ایران به عنوان یک کنش گر منطقه ایعمده، درنتیجه ظهور داعش با چالش هایی عمده روبه رو شد اما یافته ها نشان می دهند از فر صتهای ظهور داعش تمایزمیان اسلام خشونت ورز و خشونت پرهیز، آشکارشدن ماهیت ضدتروریستیایران برای جهان، برجسته شدن قدرت منطقه ای و تاثیرگذاری ایران در منطقه می توان نام برد.کلیدواژه ها
داعش، تروریسم، امنیت، فرصت، اقداماتمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.