مطالعه تاثیر امنیتی - فرهنگی روابط جمهوری آذربایجان و اسرائیل بر جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV03_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 367
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سه برادری لاهرود

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه پیام نور رشت، گیلان، ایران

سعید صادقی

استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه پیام نور، گیلان، ایران

چکیده

با وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی، شاهد تحولات عظیمی در سیاست خارجی ایران به ویژه در مسئله اسرائیل بوده ایم که باتخاصم همه جانبه همراه بوده و این تخاصم و ضدیت در سه/چهار دهه اخیر به شدت عمیق تر شده است. جمهوریآذربایجان به لحاظ اشتراکات فرهنگی یکی از مهمترین کشورهای همسایه ایران محسوب می شود و این کشور به دلیلموقعیت ژئوپولیتیکی ویژه درنزدیکی ایران، ساختار سیاسی غیردینی و جنگ با ارمنستان بر سر قره باغ، مدنظر سیاستمداراناسرائیل قرار گرفته است. روابط جمهوری آذربایجان و اسرائیل می تواند از نظر امنیتی-فرهنگی تاثیرات مختلف الشکلی برجمهوری اسلامی ایران داشته باشد. پژوهش حاضر در چهارچوب مباحث ژئوپلیتیک و پاسخ فرضیه ها به روش توصیفی-تحلیلی و با هدف مطالعه و شناسایی تاثیرات امنیتی-فرهنگی انجام شده است. در نگارش پیشرو، تلاش بر این است کهبه پرسش ذیل پاسخ داده شود: روابط جمهوری آذربایجان و اسرائیل چه پیامد امنیتی- فرهنگی بر جمهوری اسلامی ایرانمی تواند داشته باشد؟ در پاسخ به این پرسش می توان گفت که روابط آذربایجان با اسرائیل تهدید آشکاری علیه امنیتملی در زمینه های سیاسی، نظامی، اقتصادی و باعث ایجاد تنش های مختلف می شود. همچنین می توان گفت که موردرصد قرار گرفتن فعالیت های هسته ای از طرف اسرائیل و بخاطر روابط سیاسی نامطلوب جمهوری آذربایجان و ایران، نفوذایران در منطقه قفقاز به شدت کاهش می یابد. به عنوان نتیجه گیری می توان گفت که روابط باکو و تل آویو بیشتر برامنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در دو بخش نظامیو سیاسی (امنیتی) تاثیر می گذارد و درکنار این مواردمی توان به تاثیرات و تهدیدات فرهنگی بصورت بلند مدت اشاره کرد.

کلیدواژه ها

آذربایجان، اسرائیل، ایران، تاثیر امنیتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.