بررسی تکنولوژی اطلاعاتی و ارتباطی در رفتارهای سیاسی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV03_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر حجازی

کارشناس ارشد علوم سیاسی

چکیده

ارتباطات در فرایند توسعه ملی از جنبه های گوناگونی دارای اهمیت است: نخست آنکه، وسایل گوناگون ارتباطی از عواملموثر در آگاه سازی و هماهنگی و ساماندهی موردنظر در ارائه و اجرای طرح های گوناگون توسعه به شمار می روند و درجلب مشارکت عمومی و همکاری های مردمی برای دستیابی به نتایج مطلوب، تأثیری تعیین کننده دارند و دوم آنکه،ارتباطات خود نیز به عنوان شاخص های توسعه مانند درآمد ملی، سطح سواد و رفاه عمومی و همچنین مانند اجزای اصلیتوسعه مانند آموزش و بهداشت، صنعت و خدمات از جایگاه رفیع و ممتازی برخوردار است. از این رو، برای پیشرفت وگسترش وسایل ارتباطی در کنار زمینه های مهم دیگر توسعه، برنامه ریزی های ویژه ای در نظر گرفته می شود. به اینترتیب «ارتباطات توسعه» و «توسعه ارتباطات» در فرایند توسعه لازم و ملزوم یکدیگرند. سؤالی و که در این مقاله در پیپاسخگویی به آن هستیم، این است که اصولاً در تحقق دستیابی به توسعه رفتار سیاسی، تکنولوژی اطلاعات و ارتباطاتچه جایگاهی دارد؟ به عبارت دیگر، آیا ارتباطات رایانه ای در اینترنت می تواند زمینه توسعه رفتارهای سیاسی را فراهمسازد؟ در این پژوهش از روش اسنادی کتابخانه ای استفاده شده است. صاحبنظران علوم سیاسی معتقدند که اینترنتدر بعد توسعه رفتار سیاسی آثار مثبتی مانند انتشار و کسب آزادانه اطلاعات، تأثیر گسترده بر افکار عمومی و جهت دهیبه آن، اصلاحات ساختاری کلی و جزئی در جوامع، دموکراسی الکترونیکی، ساماندهی انتخابات و ... به دنبال داشته است.در مجموع می توان دریافت که اینترنت با توجه به ویژگی هایی چون تعاملی بودن، همزمان بودن ارتباط، همه جاییبودن، فقدان کنترل مرکزی، فقدان مالکیت بر شبکه و سانسورگریزی، می تواند فضای مساعدی برای احیای ابعاد از دسترفته مشارکت سیاسی و دموکراسی را فراهم آورد و به این ترتیب، بستری مناسب برای گسترش مشارکت سیاسی به شمار می رود.

کلیدواژه ها

تکنولوژی اطلاعات، ارتباطات، توسعه سیاسی، رفتار سیاسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.