تبیین فلسفه صلح در اسلام و حقوق بین الملل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم سیاسی
  • کد COI اختصاصی: ISCV03_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 419
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن موثقی

دانشیار حقوق بین الملل عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

در طول تاريخ هيچ نهادي به اندازه صلح متزلزل و شكننده نبوده و به طور مستمر از سوي انسان ها در قالب مشاجرات شديدلفظی و جنگ هاي داخلی، منطقه اي، قارهاي و جهانی نقض شده و هر روز نيز نقض می شود. اما هميشه مردان بزرگی بوده اندكه در ترميم و بازسازي و تحكيم صلح و مقابله با جنگ و خشونت كوشيده و كامياب نيز بودهاند از پيامبران بزرگ وامپراطوران صلحجو گرفته تا فلاسفه، حقوقدانان و جامعه شناسان همه در اين مسير پر سنگلاخ گام هاي ماندگار و تاثيرگذاريگذاشته اند و در تحصيل اين موفقيت اديان توحيدي از جمله اسلام و نظام هاي حقوقی چون حقوق بين الملل بيش از همهكامياب بوده اند. هدف از تحقيق معرفی و واكاوي فلسفه صلح در دو نظام حقوقی اسلام و حقوق بين الملل بوده كه با روشتوصيفی- تحليلی ميزان موفقيت و قلمرو آن مورد بحث قرار خواهد گرفت. يافته هاي تحقيق ثابت می كند كه نظام حقوقیاسلام با تاثيرگذاري مذهبی- معنوي بر مومنان در تبيين و تحكيم صلح و كاهش جنگ ها و استقرار صلح به ميزان فوق العادهايكارآمد بوده و نظام حقوقی حقوق بين الملل با تاكيد بر ارزشهاي انسانی و حقوق بشري و منطق حاكم بر آن نيز به موفقيتهايی دست يافته است.

کلیدواژه ها

اسلام، صلح، حقوق بين الملل، مخاصمات مسلحانه، حقوق بشر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.