ارزیابی هیدرولیکی اثربخشی لایروبی رودخانه کارون و بررسی راهکاری جایگزین با استفاده از مدل ریاضی HecRas4

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM04_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوال آزم

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی دانشگاه شهید چمران اهواز

ژاله فایضی زاده

کارشناسی مهندسی آب دانشگاه شهید چمران اهواز

مهدی قمشی

دکترای عمران آب

چکیده

مواد رسوبی که توسط رودخانه حمل می شوند مسائل زیادی را از قبیل رسوبگذاری در بستر رودخانه ها و درنتیجه ایجاد جزایر را به وجود می اورند در سالهای اخیر به منظور ساماندهی رودخانه کارون عملیات لایروبی برروی این رودخانه انجام شده است پژوهش فوق به بررسی هیدرولیک جریان و رسوب بعد از اجرای عملیات لایروبی با استفاده از مدل HecRAs4 پرداخته شده است با تجزیه و تحلیل نتایج مدل دیده شده که لایروبی در بازه ی اهواز به شکل کف کنی تاثیر قابل ملاحظه ای برروی پروفیل سطح آب ندارد و تنها روند رسوبگذاری و فرسایش را در این بازه تغییر میدهد علاوه بر این مقاطع لایروبی شده حداکثر بعد از 6 سال به وضعیت قبل از لایروبی در خواهند آمد. بمنظور رسیدن به نتیجه ای بهتر و اثربخش تر کردن لایروبی ایده ی منظم تر کردن شیب هیدرولیکی رودخانه از طریق کاهش ارتفاعات ناهمگون درمحدوده ی 2 قوس واقع در پایین دست اهواز پیشنهاد و مورد بررسی قرارگرفت.

کلیدواژه ها

رودخانه کارون، لایروبی ، مدل HecRAs4

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.