تاثیر اصل کرامت در پیشگیری از جرم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم اجتماعی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PSYHCONF01_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم علی یاری

دانشجوی کارشناسی ارشد جزا و جرم شناسی استان البرز

چکیده

با شکل گیری قانون بین حوامع بشری و گسترش آن در زمینه های گوناگون همواره دغدغه اجرای آن و عدم تخطی از موازین و اصول قانونی معضلی بزرگ برای قانونگذاران بوده و هست.به دنبال این دغدغه و برای جلوگیری از عدم رعایت قوانین،مجازات ها ایجاد و در هر کشوری به اشکال مختلف تعریف شده است. هدف اصلی مجازات ها در ابتدا بیشتر جنبه تنبیهی داشت و به مرور و با پیشرفت علوم دیگر مانند جامعه شناسی و روانشناسی و پیوستگی آن ها با تعریف مجازات ها، جنبه اصلاحی و بازدارندگی به خود گرفت.همچنین با پیدایش مکتب های مختلف جرم شناسی پس از دوره ای که مجرم را گناهکار و میل به ارتکاب جرم را در او فطری می دانستند ،حقوقی برای متهمین و مجرمین تعریف و محققان این عرصه به دنبال کشف ریشه های ارتکاب جرم ، به دنبال حفظ شخصیت مجرمین و متهمین در جایگاه یک انسان خاطی برآمده اند.از آن جمله می توان به حفظ هویت مجرمین و متهمین اشاره کرد که همسو با نظریه لیبلینگ،افشای هویت متهم یا مجرم را یکی از مخرب ترین اعمالی می داند که می تواند روزنه های بازپروری و باز اجتماعی شدن این افراد را برای همیشه کور کند.در این مقاله سعی بر این شده است تا با بررسی حقوق متهمین و مجرمین از منظر کرامت انسانی، به خصوص بررسی آثار مخرب افشای هویت این افراد، اهمیت این موضوع را در حفظ نیروی انسانی و ایجاد جامعه ای سالم متذکر شد.

کلیدواژه ها

کرامت انسانی،قانون مجازات، اصل کرامت،اهداف مجازات ها،پیشگیری از جرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.