اثربخشی موسیقی درمانی در درمان اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم اجتماعی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PSYHCONF01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الیکا قوی پنجه

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه غیرانتفاعی حکمت رضوی، مشهد، ایران

پریسا رفیعی

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران غرب، تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی موسیقی درمانی در درمان اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر((GAD ،صورت گرفت. موسیقی درمانی با استفاده از یک دستورالعمل نظام مند برای کاهش علائم این اختلال استفاده شد. گروه مورد مطالعه شامل هفت بیمار بدون همبودی بود. بیماران با استفاده از دستورالعمل تشخیصی و آماری اختلالات روانی، نسخه پنجم (DSM-5) و توسط روانشناسان بالینی در مراکزخدمات روانشناختی شهر تهران شناسایی شدند. محققان یک برنامه 12 جلسه ای 2 ساعته برای این گروه از بیماران ارایه کردند. طرح پیش آزمون / پس آزمون با استفاده از پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک مورد استفاده قرار گرفت. آزمون آماری ویلکاکسون، کاهش قابل توجهی در اختلال پس از مداخله نشان داد. نتایج نشان می دهد که موسیقی درمانی در کاهش اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به GAD مؤثر است. مطالعات بیشتری برای تایید این داده های آزمایشی لازم است.

کلیدواژه ها

موسیقی درمانی، اختلال اضطراب فراگیر،اضطراب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.