بررسیرسوب خیزی در حوضه ی کارون پنج و مقایسه نتایج با روشهای تجربی برآورد رسوب
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: چهارمین همایش تبادل تجربه های پژوهشی، فنی و مهندسی
- کد COI اختصاصی: MAHAB04_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1856
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی عمران - آب شرکت خدمات مهندسی برق ( مشانیر ) و مدرس د
دکترای عمران – آب و مدرس دانشکده عمران، دانشگاه علم و صنعت
کارشناسی مهندسی آبیاری شرکت خدمات مهندسی برق ( مشانیر)
چکیده
فرسایش و رسوبگذاری در رودخان ه ها همواره یکی از مسائل مهم در طرحهـای هیـدرولیکی بوده است . در حوض ه های آبریزی که دارای فرسایش پذی ری بالائی هسـتند، جریـان غلـیظ حاوی مواد رسوبی وارد مخزن سد شده و در آن ترسیب مـی شـود . رسـوبگذاری در مخـزن سد، موجب کاهش حجم زنده سد شده و عمر مفید بهره برداری از آن را کاهش مـی دهـد . همچنین دریچه های آبگیر و دریچه تخلیه کننده تحتـانی ممکـن اسـت تحـت تـاثیر تـراز رسوب در مخزن قرار گیرند . به این لحاظ بـرآورد میـزان رسـوبدهی حوضـه هـا ی آبریـز از اهمیت بالائی برخوردار است . در این راستا، حوضه آبریز سد کارون پنج واقـع در اسـتانهای چهارمحال و بختیاری و اصفهان با مساحت ١٠١٨٥ کیلومتر مربع مورد بررسی قرار گرفتـه است . در خروجی حوضه مذکور د ر قسمت جنوب غربـی کشـور بـر روی رودخانـه کـارون ، ساختگاه سد کارون پنج ( در دست مطالعه ) قـرار دارد . در ایـن تحقیـق، میـزان رسـوبدهی حوضه و بار رسوبی عبوری از رودخانه کـارون در محـل خروجـی آن، بـا اسـتفاده از روش تجربی پسیاک سنجیده شده و با نتایج اندازه گیری های انجـام شـده د ر ایسـتگاه آبسـنجی مقایسه گردیده است . همچنین رسوب خیزی حوضه به صورت کیفی بـا توجـه بـه سـاختار زمین شناسی سطحی و پوشش گیاهی منطقه بررسی شده است . نتایج این بررسی ها نشان می دهد که رسوبدهی ویژه حوضه به روش پسیاک معـادل ٤٢٧ تـن در سـال در کیلـومتر مربع است و براساس آما ر اندازه گیری ها، ٣٩٥ تن در سال در کیلـومتر مربـع خواهـد بـود . بررسی کیفی رسوب خیزی حوضه نیز کلاس متوسط را برای رسوبدهی مشخص می کند که با روش پسیاک مطابقت دارد .کلیدواژه ها
رسوبدهی ویژه، روش پسیاک، منحنی سنجه رسوب، فرسایشاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.