پایش تغییرات انتشار گاز منواکسید کربن در دو بازه زمانی فروردین ماه 1398 و 1399 در پی شیوع ویروس کووید-19 با استفاده از تصاویر ماهواره Sentinel-5p TROPOMI (مطالعه موردی: کشور ایران)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: سومین همایش بین المللی وهفتمین همایش ملی معماری،مرمت شهرسازی ومحیط زیست پایدار
- کد COI اختصاصی: ARUES07_027
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 940
نویسندگان
مربی و عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی سیرجان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد فتوگرامتری، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه تفرش، ایران
چکیده
مونوکسید کربن، گازی بی رنگ، بی بو، بی مزه و غیرقابل اشتعال است که ممکن است از طریق منابع طبیعی و مصنوعی به اتمسفر انتشار یابد. این گاز در اثر احتراق ناقص سوخت های حاوی کربن مانند چوب، زغال سنگ، نفت، گاز طبیعی و نفت سفید تولید می شود. صنایع و وسایل نقلیه موتوری به عنوان مهمترین منابع برای آلودگی اتمسفری مونوکسید کربن در محیط های شهری شناخته می شوند. در تحقیق حاضر با استفاده از تصاویر ماهواره ای سنجنده سنتینل در بازه زمانی 1398 تا 1399 پس از پردازش های لازم، اقدام به بررسی تغییرات گاز منواکسید کربن گردید. در زمان همه گیری جهانی ویروس کرونا، ممنوعیت سفر و فرمان های قرنطینه خانگی و محدودیت عبور و مرور در سراسر جهان تاثیرات مثبتی بر محیط زیست گذاشته است. سطح آلودگی هوا در برخی شهرها و مناطق کاهش چشمگیری نشان داده است چرا که ویروس کرونا باعث شد سفرهای مداوم مردم برای حضور در محل کار و همینطور سفرهای خارجی متوقف شود. در این مطالعه با توجه به همزمانی محدودیت های به وجود آمده در اثر شیوع ویروس کرونا که از اواسط اسفند ماه 1398 شروع شد و ادامه دار بودن این محدودیت ها که باعث کاهش مسافرت های نوروزی شد، نرخ انتشار گاز منوکسید کربن در ماه فروردین نسبت به فروردین ماه سال قبل با استفاده از تصاویر ماهوارهای مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل نشان دهنده کاهش 0/98 درصدی انتشار منوکسید کربن بود که مقدار بسیار ناچیزی است.کلیدواژه ها
کربن منواکسید، تصاویر sentinel-5p، آلودگی هوا، ایرانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.