سال انتشار: 1400
محل انتشار: مهندسی آبیاری و آب ایران، دوره: 11، شماره: 3
کد COI مقاله: JR_WATER-11-3_003
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 145
مشخصات نویسندگان مقاله تاثیر پارامترهای هندسی بر خصوصیات هیدرولیکی جریان در سرریزهای مایل
چکیده مقاله:
سرریزها از جمله سازههای هیدرولیکی مهم برای کنترل جریان، تنظیم سطح آب در بالادست و اندازهگیری دبی جریان در کانالهای شبکههای آبیاری و رودخانهها میباشند. سرریزهای مایل در یک عرض مشخص دارای طول مؤثر بیشتری در مقایسه با سرریزهای معمول میباشند که این مسئله میتواند بر ضریبدبی و راندمان این نوع سرریزها تاثیرگذار باشد. در تحقیق حاضر تأثیر پارامترهای هندسی بر خصوصیات هیدرولیکی جریان در سرریزهای مایل با استفاده از نرمافزار انسیس فلوئنت به صورت سه بعدی مورد بررسی و تحقیق قرار گرفته است. شبیهسازی عددی توسط نتایج آزمایشگاهی صحتسنجی گردید. ارتفاع سرریز(P) ، زاویه سرریز با دیواره کانال ) (α، ارتفاع آب بالای تاج سرریز(h) و طول موثر تاج سرریز (Le) مورد بررسی قرار گرفت. عملکرد مدل رگرسیونی خطی در کاربرد رابطه ضریب دبی سرریزهای مایل بررسی شد. نتایج نشان داد که رابطه رگرسیونی بدست آمده در تحقیق حاضر تطابق بسیار خوبی با نتایج مدل عددی دارد. همچنین نتایج مدل عددی با نتایج سایر محققین مقایسه گردید. در سرریزهای مایل در طولهای موثر مختلف با افزایش H/P، در یک H/P ثابت، با افزایش طول موثر تاج سرریز، ضریبدبی کاهش و دبی جریان عبوری افزایش مییابد. در ضمن افزایش ارتفاع سرریز، موجب افزایش دبی جریان عبوری میگردد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا JR_WATER-11-3_003 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1170811/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:نوروزی، رضا و ارونقی، هادی و سلماسی، فرزین و فرسادی زاده، داود و قربانی، محمد علی،1400،تاثیر پارامترهای هندسی بر خصوصیات هیدرولیکی جریان در سرریزهای مایل،https://civilica.com/doc/1170811
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، نوروزی، رضا؛ هادی ارونقی و فرزین سلماسی و داود فرسادی زاده و محمد علی قربانی)
برای بار دوم به بعد: (1400، نوروزی؛ ارونقی و سلماسی و فرسادی زاده و قربانی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.