طراحی و اعتباریابی پرسش‌نامه آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج در کارکنان مجرد نیروی انتظامی تهران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی طب انتظامی، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TEB-7-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده امینی

۱Department of Biostatistics, Medical Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

انوشیروان کاظم نژاد

Department of Biostatistics, Medical Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

محمد غلامی فشارکی

۱Department of Biostatistics, Medical Sciences Faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

چکیده

اهداف: ازدواج یکی از وقایع مهم حیاتی است و عوامل آگاهی، نگرش و انتظار از مهم‌ترین عوامل مؤثر در ازدواج موفق هستند. هدف از انجام این مطالعه، طراحی و اعتباریابی پرسش‌نامۀ آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج در نمونه‌ای از پرسنل مجرد نیروی انتظامی شهر تهران بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی- اکتشافی و آزمون‏سازی در ۶ ماه ابتدای سال ۱۳۹۳ در کلیه پرسنل نیروی انتظامی شهر تهران انجام شد. با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای ۲مرحله‌ای، ۳۹۶ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامه خودساختۀ "آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج" و همچنین فرم اطلاعات دموگرافیک استفاده شد. روایی محتوای پرسش‌نامه با استفاده از نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوا بررسی شد. پایایی پرسش‌نامه نیز با استفاده از روش هم‏سانی درونی (آلفای کرونباخ) ارزیابی شد. داده‌ها در قالب نرم‌افزار SPSS ۲۲ تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: بر اساس تحلیل عاملی اکتشافی، ۳ عامل آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج استخراج شدند که در مجموع ۴۱% از واریانس کل را تبیین نمودند. از این مقدار، حدود ۷% به عامل نگرش، ۱۴% به عامل انتظار و ۲۰% به عامل آگاهی اختصاص داشت. نسبت روایی محتوا و شاخص روایی محتوای پرسش‌نامه به ترتیب ۰/۹۱ و ۰/۸۹ و پایایی پرسش‌نامه ۰/۸۲ بود. نتیجه‌گیری: پرسش‌نامۀ آگاهی، نگرش و انتظار از ازدواج با روایی و پایایی بالا، ابزار مناسبی برای ارزیابی این عوامل است.

کلیدواژه ها

Knowledge, Attitude, Expectation [Not in MeSH], Marriage, Validation Studies, آگاهی, نگرش, انتظار, ازدواج, مطالعات اعتبارسنجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.