بررسی نقش و جایگاه مرزنشینان در تامین امنیت از دیدگاه ساکنین مناطق مرزی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: همایش علمی پژوهشی مرز، مناسبات اجتماعی و توسعه فرهنگی
- کد COI اختصاصی: CBSSRCD01_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 746
نویسندگان
کارشناسی ارشد جامعه شناسی و عضو مرکز اتاف جهاد دانشگاهی استان کردستان
کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی و عضو مرکز اتاف جهاد دانشگاهی استان کردستان
دانشجوی دکترای برنامه ریزی شهری و مدیر مرکز اتاف جهاد دانشگاهی استان کردستان
چکیده
امنیت مرزها امروزه یکی از بنیادی ترین نیاز هر جامعه به شمار میرود ایران ازجمله کشورهای پرهمسایه در جهانبه شمار می رود که وجود قومیت های متفاوت در مناطق مرزی و حاشیه ای کشور با قومیت مشابه در کشورهای همسایههمراه شده است. این عامل سبب شده است تا حکمرانان به این امر توجه ویژه ای مبذول دارند بدیهی است امنیت مرزهاپشتوانه ای محکم برای امنیت انسانی با ابعاد متنوعش در داخل کشور است و هرگونه نا امنی در مرز قادر است درسیستم های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و نظامی داخل کشور اخلال ایجاد نماید و در مقابل امنیت مطلوبقادر است در حد خود در امنیت مرزی و داخلی کشور سهم بسیار برجسته ای را به خود اختصاص دهد. مناطق مرزی ازنقاط حساس و استراتژیک بوده و مرزنشینان ساکن در این مناطق نقش مهمی در توسعه و امنیت کشور داشته وکمبودهای بالقوه در تولید، فقدان اشتغال، نا امنی و نازل بودن درآمد و عدم دسترسی به نیازهای اولیه؛ عمده ترینمشخصه ی اقتصادی- اجتماعی این مناطق است که زمینه برای معضلات و نابسامانی هایی چون قاچاق، مهاجرت، شورشو نا امنی در این مناطق دور از انتظار نیست. استان کردستان یکی از شانزده استان مرزی کشور بوده که با کشور عراقدارای 200 کیلومتر مرز مشترک می باشد. با توجه فرضیات تحقیق و یافته های منطبق با پرسشنامه که از نظراتساکنان مناطق مرزی جمع آوری شده است جهت ایجاد امنیت در مناطق مرزی اصلاح قوانین و شیوه اجرای درست وبجا و متناسب با موقعیت زمانی و مکانی احساس می گردد و قوانین از حالت طرح وارگی خارج و بصورت یکدست نهچندگانگی به اجرا دراید. استفاده از نظرات ساکنان مناطق مرزی و شناخت عوامل فرهنگی، اجتماعی و روانی آنها ازاهمیت خاصی برخوردار است و توجه و احترام به حقوق شهروندی، قومی و مذهبی نیز دارای اهمیت ویژه است.کلیدواژه ها
امنیت، مرزنشینان، مرز، توسعه اقتصادی، قاچاق، نا امنیمقالات مرتبط جدید
- مدل مفهومی مشارکت مردمی در حوزه حکمرانی
- هوش مصنوعی و نقش آن در سلامت و پزشکی با نگاه به آینده
- مقدمه ای بر نقش دکترین بسیج در تحول درونی ساختارهای پیشاانقلابی (مطالعه نمونه موردی ستاد رسیدگی به وضع مصدومین و مجروحین زمان جنگ)
- آمادگی و مقابله با تهدیدات جنگ نوین با نگاهی به آینده
- تحلیل چرایی و چگونگی تاب آوری اجتماعی جامعه ایران در دوران دفاع مقدس
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.