مقایسه ضریب اطمینان شیروانی های خاکی همگن بر اساس روش های تعادل حدی و عددی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، محیط زیست و کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ACEACONF01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه اسلام پور

کارشناسی ارشد خاک و پی دانشگاه آزاد زنجان

چکیده

تحلیل پایداری شیروانیهای خاکی مبحثی مهم در مهندسی ژئوتکنیک است و در سالهای اخیر مطالعات مهندسی وسیعی برای توسعه روشهای مرسوم تحلیل پایداری شیروانی انجام شده است. در ساخت و بهره برداری از شیبها و دیواره های خاکی، مسئله پایداری و بررسی مکانیسمهای شکست احتمالی، به علت ملاحظات اقتصادی و در برخی از سازه ها جلوگیری از بروز فاجعه انسانی بسیار مهم است. اهمیت بررسی نوع ناپایداری در شیروانیهای خاکی تحت تراوش و راه حلهای مقابله با آن زمانی آشکار میگردد که لغزش شیروانیها میتواند خسارتهای عظیم و جبران ناپذیری ایجاد نمایدعموما محققان از روش های مختلف برای تحلیل پایداری شیروانی ها استفاده می کنند که از آن جمله می توان به روش تعادل حدی و روش عددی اشاره کرد. در این تحقیق با مدلسازی و بررسی شیبهای خاکی در حالت خشک و تحت تراوش و همچنین با شرایط بار استاتیکی در بالای شیروانی سعی میشود که هر دو روش ذکرشده باهم مقایسه شوند. با ارزیابی و مقایسه شکل گوه گسیختگی در خاکهای رس و ماسه توسط روشهای عددی و تعادل حدی این نتیجه حاصل شد که گوه گسیختگی در حالت بدون مهار در روش تعادل حدی عمیق تر از روش عددی است و نسبت مساحت گوه گسیختگی دارای مهار به حالت بدون مهار در روش عددی بیشتر از روش تعادل حدی است.

کلیدواژه ها

ضریب اطمینان، مکانیسم شکست، روش تعادل حدی، روش عددی، شیب خاکی تحت تراوش، مهار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.