تشخیص و بررسی باکتری هلیکوباکترپیلوری در نمونه های پلاک دندانی بیماران مراکز درمانی شهر تبریز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی زیست شناسی و علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: BIOLOGY03_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا عبدالحسین زاده

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد بناب دانشگاه آزاد اسلامی بناب ایران

میلاد پورداداشی

دانشجوی دکتری، گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان ایران

فاطمه اربابی

دانشجوی دکتری، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان ایران

یاور ملکیان

کارشناس ارشد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند ایران

چکیده

یکی از شایع ترین بیماری های گوارشی که عمدتاً در کشورهای در حال توسعه دیده می شود گاستریت می باشد که در نتیجه عفونت هلیکوباکتر پیلوری در معده ایجاد می شود. در اکثر موارد، پس از درمان، این بیماری مجدداً عود می نماید، لذا تصویر می شود که یک منبع احتمالی برای الودگی مجدد وجود دارد. یکی از منابعی که به ان به عنوان منبع آلوده کننده احتمالی توجه شده حفره دهان و پلاک دندانی می باشد. مواد و روش ها: تعداد 67 بیمار از مراکز درمانی و کلینیکی شهر تبریز در این مطالعه شرکت داده شدند. 23 نفر ازاین بیماران مبتلا به گاستریت و پریودنتیت و 44 نفر فقط مبتلا به پریودنتیت بودند. اطلاعات دموگرافیک بیماران به همراه اطلاعات مربوط به عمق پاکت و BOP ثبت شد. از پلاک فوق لثه ای و زیر لثه ای بیماران نمونه برداری شده و به صورت جداگانه داخل میکروتیوب ها قرار داده شد. ابتدا نمونه ها آماده سازی شده و سپس به منظور ردیابی هلیکوباکتر پیلوری با استفاده از روش PCR و آغازگرهای طراحی شده از ترادف کامل ژنوم این باکتری مورد آزمون و ردیابی قرار گرفتند. نتایج: در هیچ یک از 44 بیمار مبتلا به پریودنتیت بدون ابتلا به گاستریت، عفونت هلیکوباکتر پیلوری درنمونه پلاک زیر لثه ای تشخیص داده شد. بنا به نتایج این مطالعه، وجود هلیکوباکتر پیلوری درنمونه پلاک، ارتباطی به وجود پریودنتیت نداشته و احتمالاض این عفونت مرتبط با بیماری گاستریت می باشد. بین عفونت این باکتری در پلاک دندانی و بیماری گاستریت ارتباطمعنی داری مشاهده شد. نتیجه گیری: دردرمان بیماری گاستریت ناشی از هلیکوباکتر پیلوری باید به احتمال وجود این باکتری در پلاک دندانی توجه شود که می تواند به عنوان عامل عود مجدد این بیماری پس از درمان مطرح شود. باید سعی شئد که در کنار درمان آنتی بیوتیکی این بیماری، نسبت به درمان های مربوط به زدایش پلاک و اموزش بهداشت به بیماران توجه گردد.

کلیدواژه ها

هیلیکوباکتر پیلوری، PCR،تست اوره آز، سریع، پلاک دندانی، گاستریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.