اپیدمیولوژی بیماری سرطان پستان در زنان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC13_412
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه شکوهی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران

محمد سالاری

دانشجوی کارشناسی، رشته زیست شناسی سلولی مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد مشهد، مشهد، ایران

فاطمه باهوش فیض آبادی

دانشجوی کارشناسی، کمیته تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

زمینه و هدف: سرطان پستان در بین انواع سرطان، یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی تلقی می شود و سومینسرطان شایع در بین زنان است و همچنین شایع ترین علت مرگ ناشی از سرطان زنان محسوب می شود. هدف از اینمطالعه بررسی اپیدمیولوژی بیماری سرطان پستان در زنان می باشد.مواد و روش ها: طی این مطالعه مروری، مقالات مرتبط با کلید واژه های: اپیدمیولوژی، سرطان پستان، زنان،epidemiology, breast cancer, women از پایگاه های: scopous, google scholar, pubmed ,sid,magiran صورت گرفت. پس از بررسی اولیه 81 مقاله طی سال های 2015 تا 2020 یافت شد که در نهایت 40 مقاله واجد شرایط مورد بررسی و تحلیل و دسته بندی قرار گرفت. مابقی مقالات به علت در دسترس نبودن متن کامل مقالاتو نامرتبط بودن با عنوان مورد نظر از روند مطالعه حذف شدند.نتایج : روند مرگ و میر و نرخ بروز و شیوع سرطان سینه بر اساس نژاد و قومیت و محیط جغرافیایی متفاوت است وشیوع در کشورهای توسعه یافته بیشتر از توسعه نیافته می باشد همچنین میزان شیوع در زنان جوان نادر می باشد.شناسایی عوامل خطرناک قابل اصلاح در سرطان پستان امکان پیشگیری را فراهم می آورد. سن بالاتر از 30 سال،استفاده از دارو های ضد بارداری خوراکی، ازدواج در سنین بالا یا تولد اولین فرزند در سنین بالا، داشتن بستگان درجهاول مبتلا به سرطان پستان، سبک زندگی، عدم تحرک جسمی، افزایش مصرف الکل و سیگار از عوامل خطر سرطانپستان می باشد.نتیجه گیری : سرطان پستان در صورت تشخیص و درمان سریع قابل درمان است و همچنین با توجه به قابل پیشگیریبودن سرطان پستان می توان با انجام مداخلات آموزشی منظم در جهت بهبود و افزایش آگاهی و نگرش زنان، برنامههای غربالگری منظم و در دسترس بودن امکانات درمانی مناسب جهت کاهش بروز و مرگ و میر ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

اپیدمیولوژی، سرطان پستان، زنان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.