ارتقا سلامت پرستاران با شناسایی عوامل موثر بر تنش اخلاقی: مروری سیستماتیک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش دانشجویی تازه های علوم بهداشتی کشور
  • کد COI اختصاصی: IHSC13_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خندانی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

شیلان عزیزی

عضو هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

شکوفه زارعی

عضو هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

زینب السادات موسوی فرد

عضو هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

اشرف بیرامی

عضو هیات علمی، گروه پرستاری، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران

چکیده

زمینه و هدف: تنش اخلاقي زماني تجربه مي شود كه انسان از انجام عملي درست بازداشته شده و يا مجبور به كاري شود كهمي داند نادرست است. پرستاري از جمله حرفه هايي با شيوع بالاي تنش اخلاقي است. با توجه به پيامدهاي چون دلسردي اززندگي حرفه اي، نارضايتي شغلي، كاهش اعتماد بنفس و افسردگي؛ لازم است با شناخت عوامل موثر بر آن و اقدام براي ارتقاسلامت پرستاران پيشگيري اوليه انجام گيرد. اين مطالعه با هدف ارتقا سلامت پرستاران با شناسايي عوامل موثر بر تنش اخلاقيانجام گرفت.مواد و روش ها: در اين مقاله مروري سيستماتيک، ابتدا 75 مقاله انگليسي و فارسي جستجو شده در پايگاههاي معتبر WebMagiran ،Iranmedex PubMed, Wiley ،SID ،of Science با كليدواژه هاي ارتقا سلامت، پرستار، تنش اخلاقي و اخلاقو معادل انگليسي آن بدون محدوديت در زمان و نوع مطالعه شناسايي شدند. سپس با بازخواني مقالات و بررسي بيشتر از 17مقاله متناسب با موضوع و هدف مطالعه، براي تدوين مقاله حاضر استفاده شد.نتایج: بررسي مطالعات انجام شده نشان داد پرستاران بخش مراقبت هاي ويژه داراي بالاترين تنش اخلاقي بودند. رابطه معني دارنوع بخش و ميزان تنش اخلاقي پرستاران نشان دهنده تنش بالاتر در بخش هايي با مراقبت تهاجمي تر است. بنا به خودگزارشي،پرستاران هنگام ارائه مراقبت در شرايط غيرايمن به دليل كمبود نيرو دچار بيشترين ميزان تنش مي شوند. همچنين ميزانتحصيلات، نوع نوبت كاري و وضعيت شغلي با ميزان تنش اخلاقي ارتباط معني داري را نشان داد. استقلال حرفه اي، سابقه كار،خودكارامدي و تنآرامي با رابطه معكوس، از ديگر عوامل مرتبط با تنش اخلاقي در پرستاران محسوب مي گردند.نتیجه گیری: شيوع بالاي تنش اخلاقي در بخش هاي ويژه، توجه خاص مديران پرستاري به اين گروه از پرستاران را مي طلبد.تا با شناسايي عوامل موثر بر آن بر روي راهكارهاي مقابله با تنش اخلاقي و عوامل كاهنده آن تمركز داشته باشند چراكهپيامدهاي منفي آن متوجه پرستار، بيمار و در نتيجه كيفيت مراقبت هاي پرستاري خواهد بود. و اين مشكلات نشان دهنده اهميتبالاي ارتقا سلامت پرستاران و انجام اقداماتي براي كاهش تنش اخلاقي در آنها است. لذا ايجاد شرح وظايف منظم براي هرپرستار و جبران كمبود نيرو پيشنهاد مي گردد.

کلیدواژه ها

ارتقا سلامت، پرستار، تنش اخلاقي، اخلاق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.