CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی آمادگی الکترونیکی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در یادگیری مهارت‌های زبان (مطالعة موردی زبان عربی دانشجویان دانشگاه شیراز)

عنوان مقاله: بررسی آمادگی الکترونیکی استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در یادگیری مهارت‌های زبان (مطالعة موردی زبان عربی دانشجویان دانشگاه شیراز)
شناسه ملی مقاله: JR_JSAMT-24-46_005
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالرزاق رحمانی - استادیار، دانشگاه هرمزگان، مرکز مطالعات و تحقیقات هرمز، بندرعباس، ایران
مرضیه عبدالوهابی - دانشجوی دکتری مطالعات برنامه درسی، دانشگاه تهران، دانشکده علوم انسانی، تهران، ایران
سعیده جلالی فرد - دانشجوی دکتری زبان و ادبیات عربی، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم انسانی، اهواز، ایران
رویا محمدی - دانشجوی دکتری زبان و ادبیات عربی، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم انسانی، اهواز، ایران

خلاصه مقاله:
پذیرش یادگیری از طریق شبکه‌های اجتماعی تا حد زیادی به نگرش شخصی فراگیران وابسته است؛ به همین دلیل، این مطالعه بر زمینه‌های فردی که نقش آمادگی فراگیران را در استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای یادگیری مهارت‌های زبانی بررسی می‌کند، متمرکز خواهد بود. نمونة انتخاب شده، 64 دانشجوی در حال تحصیل کارشناسی رشتة زبان عرب دانشگاه شیراز است که با توجه به تعداد محدود، به نمونه‌گیری نیاز نبود و با روش سرشماری اطلاعات از آنان جمع‌آوری شد. ابزار مطالعه، پرسش‌نامة محقق‌ساخته است که با توجه به مبانی و ادبیات آمادگی الکترونیکی جهت استقرار یادگیری الکترونیکی تهیه شده است. این پرسش‌نامه را تعدادی از استادان علوم تربیتی و عربی بازبینی و اصلاح و روایی آن را تأیید نموده‌اند. برای ارزیابی پایایی، ابتدا پرسش‌نامة 15 دانشجو به‌طور آزمایشی اجرا شد که آلفای کرونباخ آن 90/0 به دست آمد. طبق نتایج دانشجویان از نگرش و مهارت لازم برای استفاده از شبکه‌های مجازی در یادگیری مهارت‌های زبانی بی‌بهره‌اند و به نظر آنان، فرهنگ سازمانی دانشگاه فاقد شیوه‌های حمایتی و مطلوب در به کارگیری استادان و دانشجویان است.

کلمات کلیدی:
فرهنگ سازمانی, نگرش, مهارت, شبکه‌های اجتماعی, زبان و ادبیات عربی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1168727/