چالش های صحت سنجی در مدلهای شبکه توزیع آب واقعی (مطالعه موردی: شهر کلیبر)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC19_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 576
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران آب و سازههای هیدرولیکی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان،
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
استاد گروه مهندسی آب، دانشکده عمران، دانشگاه تبریز
دکتری مدلسازی هیدرولیکی، شرکت جاکوبز کانادا
چکیده
در شبکه های توزیع آب متغیرهای اصلی قابل انداره گیری شامل مقادیر فشار و کلر باقیمانده در گره ها و دبی جریان در لوله ها میباشد که به موازات آن پارامترهای قابل تنظیم شامل ضرایب هیزن ویلیامز، مقادیر تقاضای گره ها، هد شیرآلات فشارشکن، غلظت کلر مخازن و ضرایب زوال حجمی و دیواره میباشد. ضرایب هیزنویلیامز و زوال دیواره لوله ها تابع عوامل مختلفی از جمله قطر و جنس لوله ها میباشند. تعیین ارتباط بین این عوامل و ضرایب و تنظیم پارامترهای فوق برای رسیدن به مدل دقیق یکی از چالشهای پیشروی طراحان شبکه های توزیع آب میباشد. در این مقاله با جمع آوری اطلاعات مربوط به شبکه توزیع آب کلیبر، مدل اولیه شبکه ساخته شد و برای مدلسازی دقیق تر شبکه، ابتدا تقاضای گره ها و ضرایب الگوی مصرف ساعتی آنها متناسب با دبی اندازه گیری شده در خروجی مخزن بدست آمد و سپس پارامترهای مدل از جمله ضرایب هیزن ویلیامز و زوال دیواره لوله ها و هد شیرآلات در قالب یک برنامه بهینه سازی تنظیم گردید. با توجه به تعداد زیاد لوله ها، تنظیم ضرایب برای هر لوله به صورت مجزا میتواند رسیدن به جواب را سخت نماید، ضرایب لوله ها بر اساس قطر و جنس به دسته های مختلف تقسیم و تنظیم گردیدند. برای تنظیم ضرایب از تلفیق نرم افزار EPANET با الگوریتم جامعه مورچگان در محیط MATLAB استفاده شده است. نتایج نشان میدهد که تنظیم ضرایب بر اساس دسته بندی آنها به همراه تنظیم دیگر پارامترها، چالش های صحت سنجی پیشرو در مدل شبکه ها را مرتفع مینماید.کلیدواژه ها
صحت سنجی، شبکه توزیع آب، هیزن ویلیامز، زوال دیواره، کلیبرمقالات مرتبط جدید
- تعیین ضریب زبری بهینه بستر در بازهای از رودخانه سقز
- بررسی عملکرد سرریزهای جانبی کلید پیانویی ذوزنقهای
- Analysis of Breakthrough Curves for Pollutant Transport in Laboratory Flume Using Soft Computing Models
- استفاده از مدلریاضی اینستریم در شبیه سازی اثرات تغییر مطلوبیت زیستگاه گونهی ماهی قزل آالی رنگین کمان (مطالعه ی موردی: رودخانهی کلیرکریک )
- تاثیر هندسه مقاطع مرکب رودخانهای بر اصلاح الگوی جریان در آبگیر جانبی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.