سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: EJPS04_069
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 441
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله جایگاه ظن و گمان در مثنوی معنوی
چکیده مقاله:
مولانا جلال الدین محمدبن ســلطان العلما بهاالدین محمد بن حســین بن احمد خطیبی بکري بلخی که در کتاب ها از او به عنوان »مولاناي روم« و »مولوي« و »ملاي روم« یاد کرده اند ، یکی از بزرگترین و توانا ترین گویندگان متصــوفه و از عارفان نام آور و سـتاره درخشنده و از متفکران بلامنازع عالم اسلام است .مولانا در مثنوي معنوي به مسئله ظن و گمان در مبحثی جداگانه تحت عنوان» بیان آنک علم را دو پرست و گمان را یک پرست ناقص آمد ظن به پرواز ابترست مثال ظن و یقین در علم« پرداخته است و در سراسر مثنوي به شکل تلویحی به آن اشاره کرده است. از فراگیر ترین موضوعات ذهنی که باعث تاریکی درون و تیرگی قلب می شـود سـوالظن اسـت . انسان بدگمان تنها به ضعف و نقاط تاریک زندگی خود و دیگران نگاه می کند. این پدیده حتی می تواند در قواي ذهنی و عقلی انسـان هم نارسـایی هایی ایجاد کند و باعث وسـوسـه در افکار او شده و در نهایت باعث خارج شدن او از ایمان شـود . نقطه مقابل آن نیک گمانی و حسـن الظن است که با ذات آدمی و هدف آفرینش ارتباط مستقیمی دارد و نتیجه آن آرامش درونی و ســعادت دنیا و آخرت را به دنبال دارد . ظن و گمان در یک معنا اســتعمال می شــود اما انواع گوناگونی دارد. این پژوهش علاوه بر بررسی واژه ظن و مفهوم کامل آن به نگرش و اعتقاد مولوي در مورد ظن و گمان پرداخته است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا EJPS04_069 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1167377/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:ملک ثابت، مهدی و ابراهیمی پور، محسن،1399،جایگاه ظن و گمان در مثنوی معنوی،چهارمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان و ادبیات ملل،تهران،https://civilica.com/doc/1167377
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، ملک ثابت، مهدی؛ محسن ابراهیمی پور)
برای بار دوم به بعد: (1399، ملک ثابت؛ ابراهیمی پور)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تطبیقی آداب سخن و سخنوری در گلستان سعدی و قابوس نامه
- تحلیل روابط بینامتنی در تقابل با نقاشی سقاخانه ای با تاکید بر نقاشیهای ناصر اویسی و صادق تبریزی«
- بررسی و تحلیل بلاغی شعر ایمان بیاوریم به آغاز سرد فروغ فرخزاد
- بررسی و تحلیل عناصر داستانی در رمان دختری که رهایش کردی از جوجو مویز
- نقش زبان و ادب فارسی در ایجاد وحدت ملی مردم ایران
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.