مدل سازی و کنترل ولتاژ پیل سوختی با استفاده از کنترل کنندهی سری

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: چهارمین همایش پیل سوختی
  • کد COI اختصاصی: PEEL04_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فضل اله رستگار کشکولی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید رجایی

رضا قندهاری

استادیار دانشگاه شهید رجایی

سیدزین العابدین موسوی

استادیار دانشگاه شهید رجایی

چکیده

پیل های سوختی از جمله منابع جدید تولید انرژی الکتریکی به شمار می روند. تولید الکترون طی یک واکنش شیمیایی، که اغلب بین هیدروژن و اکسیژن صورت می گیرد، اساس کار این دسته از مولدها است. فعالیت های تحقیقاتی بسیاری در زمینه ی پیل های سوختی صورت گرفته است که در سال های اخیر موجب پدید آمدن پیل هایی با توان بالا (چند ده کیلووات) شده است. این نفوذ سریع و افزاینده در سیستم قدرت، مانند هر عنصر جدید دیگر، نیارمند مطالعه و بررسی برای نصب کامل در تعداد بالا می باشد. یکی از جنبه های مهم نصب این عنصر کنترل پذیری آن برای حفظ ولتاژ و فرکانس است. با افزایش تعداد، مدل های پیچیده قادر به شبیه سازی در حوزه ی زمان -واقعی نخواهند بود. در این مقاله یک مدل ساده برای پیل سوختی با محفظه ی تبادل پروتون ارائه شده و روشی جهت کنترل ولتاژ آن بدون نیاز به مبدل های یکسوی افزاینده معرفی گردیده است. این کنترلر قابلیت حفظ ولتاژ خروجی را در حدود ولتاژ مرجع دارا می باشد که با تغییر ناگهانی که در بار ایجاد می شود، این قابلیت نشان داده شده است. مدل ساده ی استفاده شده بر اساس معادلات حالت دائمی سیستم بوده و ثابت های زمانی آن کوچک فرض شده اند. این روش در تحلیل تعداد بسیار زیادی از یک عنصر در سیستم مرسوم است و سبب تسریع در محاسبات می گردد

کلیدواژه ها

پیل سوختی، مدل سازی، کنترل تناسبی -انتگرالی، کنترل سری، تنظیم ولتاژ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.