طراحی یک تخمینگر بر پایه‌ی اصل دوگانی، به منظور تخمین برخط تاخیر زمانی نامعلوم و متغیر با زمان در سیستمهای LTI

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 18، شماره: 60
  • کد COI اختصاصی: JR_JME-18-60_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی چهکندی نژاد

دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

محسن فرشاد

دانشکده مهندسی برق وکامپیوتر، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

رمضان هاونگی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران

چکیده

در این مقاله یک رؤیتگر نوین، برای تخمین آنلاین تأخیر زمانی ، در سیستم های پیوسته زمان SISO-LTI ، با تأخیر متغیر با زمان و نامعلوم در ورودی کنترلی، طراحی شده است. واضح است که تابع تبدبل لاپلاس یک سیستم تأخیر دار، شامل یک عامل تأخیر زمانی است. در این مقاله فرض بر این است که، تنها پارامتر نامعلوم و متغیر با زمان در سیستم، پارامتر تأخیر زمانی سیستم است. ایده‌ی اصلی مورد استفاده در طراحی رؤیتگر پیشنهادی، بر پایه ی برقراری اصل دوگانی، بین کنترلر و رؤیتگر می‌باشد. به این صورت که، بطور غیر مستقیم، از ساختار کنترلر تطبیقی مستقیم(MRAS)، برای طراحی یک تخمینگر، استفاده‌ می‌شود. بدین منظور، قسمتهای اصلی در یک سیستم کنترلی MRAS ، به نحوی سازماندهی می‌شوند که، طراحی کنترلر، منجر به طراحی تخمینگر تأخیر، در مسئله‌ی دوگان خواهدشد. در واقع قاعده‌ی تطبیق، در مسئله‌ی طراحی کنترلر، همان مکانیزم تخمینگر، در مسئله‌ی دوگان را ، بیان خواهد نمود. همچنین در راستای محاسبه‌ی مکانیزم تخمین، از دو روش مبتنی بر تئوی لیاپانوف و مبتنی بر قاعده‌ی MIT ، استفاده می‌شود. نهایتا، نتایج شبیه سازی ها، عملکرد نسبتاً مطلوب تخمینگر پیشنهادی، در مواجهه با تأخیرهای متغیر با زمان و نامعلوم را نشان می‌دهند.

کلیدواژه ها

اصل دوگانی, سیستم‌های LTI, تأخیر زمانی متغیر در ورودی, عدم قطعیت, تخمینگر تاخیر, قاعده‌ی تطبیق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.